|

Bakanı bekleten Bekci Murtaza

Ulaştırma Bakanı Yıldırımın'ın oturduğu sitedeki güvenlik görevlisi, Geçici Bakan İsmet Yılmaz'ı tanımadığı için saatlerce bekletmiş

00:00 - 8/10/2007 Pazartesi
Güncelleme: 00:19 - 8/10/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
Bakanı bekleten Bekci Murtaza
Bakanı bekleten Bekci Murtaza

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, gazetecilere verdiği iftarda öyle espriler yaptı ki; gazeteciler gülmekten yemeklerini zor yediler. İftara dakikalar kala eski Bakan İsmet Yılmaz ile salona giren Yıldırım, hemen espriyi patlattı: “8 Mayıs-29 Ağustos dönemine yapılanlardan ben sorumlu değilim, İsmet Bey sorumludur. Bu döneme ilişkin sorularınız olur diye kendisini de getirdim. 8 Mayıs-29 Ağustos dönemine ilişkin sorularınızı kendisine sorabilirsiniz.”

Muhabbete İsmet Yılmaz'la ilgili devam eden Bakan Yıldırım, başından geçen bir “Bekçi Murtaza” olayını da anlattı: “Bakanlıktan ayrıldıktan sonra Ankara'da dinlenme fırsatım da oldu. Bir akşam evde otururken telefon çaldı. Sitenin güvenliğinde arıyorlar. Karşıdaki, 'İsmet Yılmaz diye birisi sizi ziyarete gelmiş, gönderelim mi?' diye sordu. Ben de, 'Evladım sen İsmet Yılmaz'ı tanımıyor musun?' dedim. Karşıdan 'Ben yeniyim, kimseyi tanımam' cevabı geldi. 'Evladım sen yine de İsmet Bey'i tanı. Kendisi Türkiye Cumhuriyeti'nin Ulaştırma Bakanı. Devletin bakanını daha fazla bekletme, hemen gönder' dedim. İşte görüyorsunuz devletin bakanı da güvenliğe takılabiliyor.”


Baykal genel başkanlık koltuğunu bıraktı

TBMM'nin açılışında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü dinleyen Baykal, basın mensuplarına değerlendirmede bulunurken, odadaki bütün koltuklar doldu ve sadece gazetecilerin yanında oturan Baykal'ın genel başkanlık koltuğu boş kaldı. CHP Sinop Milletvekili Engin Altay odada yer bulamayınca ayakta kaldı. Baykal da, “Engin Bey koltuğuma oturun” dedi. Altay da “Hayır efendim hiç olur mu? Ben oturacak bir yer bulurum” dedi. Altay, Baykal'ın tüm ısrarına rağmen “Ne olur ne olmaz” diye Baykal'ın koltuğuna oturmadı. Böylece Altay, Baykal'ın yıllardır bırakmadığı koltuğu elinin tersiyle itivermiş oldu.


17 yıl önce