|

Bakanlıktan 'Salda Gölü' açıklaması: Renk değişimi polen ve ağaç birikintilerinden kaynaklanıyor

Burdur'da yer alan Salda Gölü'nün kıyısında sarımtırak bir görüntü oluştu. Konuya ilişkin açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, renk değişikliğinin bölgede yürütülen koruma projesinden kaynaklandığına yönelik iddiaların asılsız olduğunu bildirdi. Yapılan açıklamada, "Renk değişikliği göl çevresindeki çamlık ve sazlık alanlarda polenlerden ve ağaç birikintilerinden kaynaklanmaktadır." denildi.

00:10 - 30/05/2021 Pazar
Güncelleme: 00:23 - 30/05/2021 Pazar
AA
Arşiv
Arşiv

Bakanlığın sosyal medya hesabından Burdur'un Yeşilova ilçesinde Salda Gölü'nün kıyısındaki bir bölgede oluşan sarımtırak görüntüye ilişkin açıklama yapıldı.

"Renk değişikliğinin sebebi polen ve ağaç birikintileri"

Salda Gölü'nün bugünkü ve iki yıl önceki fotoğraflarına yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

  • "Salda Gölü kıyısında oluşan renk değişikliği göl çevresindeki çamlık ve sazlık alanlarda polenlerden ve ağaç birikintilerinden kaynaklanmaktadır. Polen patlamaları, bahar aylarında yaşanan doğal bir süreçtir. Mevsimsel olan görüntü her yıl dönemsel olarak gerçekleşmektedir.
  • Salda Gölü'nde bilim insanlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte uluslararası düzeyde katılımcı ve şeffaf bir koruma çalışması yürütülmektedir. Göl kıyısındaki renk değişikliğinin bölgede yürütülen koruma projesinden kaynaklandığına yönelik iddialar tamamen asılsızdır."

"Salda hep güzel kalacak"

Öte yandan, Bakanlığın sosyal medya hesabından "Salda hep güzel kalacak" mesajıyla Salda Gölü'nün eski ve yeni haline ilişkin bir de video paylaşıldı.


#Çevre ve Şehircilik Bakanlığı
#Salda Gölü
#renk değişikliği
#polen
3 yıl önce