|

Balaban gıda Elvan Grupta

Elvan Grubu, Sakarya''da üretim yapan Balaban Gıda''yı aldı. Satınalma işlemi Rekabet Kurumu tarafından da onaylandı. Bu onayla birlikte yumurta çikolata pazarında Toto markasıyla bilinen Balaban Gıda'nın tamamının Elvan Grubu'na geçişi için mutabakat sağlanmış oldu.

Ekonomi Servisi
00:00 - 4/10/2014 Cumartesi
Güncelleme: 22:48 - 3/10/2014 Cuma
Yeni Şafak
Balaban gıda Elvan Grupta
Balaban gıda Elvan Grupta

İstanbul Zeytinburnu''nda bir şekerci dükkanıyla temeli atılan Elvan Grubu, yeni açılım ve satın almalarla büyümesini sürdürüyor. Grup son olarak Balaban Gıda''yı aldı.

Rekabet Kurumu''nun da onayladığı satınalma işlemiyle Elvan Grubu; Türkiye''de bisküvi üretimini de portfoyüne ekleyecek. Ayrıca çikolata, gofret ve özellikle oyuncaklı çocuk ürün kategorisinde daha iddialı bir konuma yükselecek. Balaban Gıda'ya ait Toto markası, oyuncaklı çikolata yumurta pazarının satış adedi lideri olarak biliniyor.

ELVAN'IN PORTFÖYÜ ZENGİNLEŞTİRİLDİ

Türkiye ve dünyadaki 10''a yakın tesiste çikolatadan gofrete, şekerden jellye ve kekten kruvasana kadar geniş bir yelpazede üretim yaptıkları bilgisini veren Elvan Grubu Başkanı Hidayet Kadiroğlu, Balaban satınalması hakkında şu bilgiyi verdi: ''Hemen hemen tüm kıtalara ihracat gerçekleştiriyoruz. Balaban ile birlikte müşterilerimize tüm kategorilerde hizmet vereceğiz. Bunun yanında büskivi, çikolata, gofret ve özellikle oyuncaklı çocuk ürünlerinde daha iddialı bir konum alacağız. Çünkü Balaban''ın bu alanlarda marka değeri yüksek kaliteli ürünleri var. Ancak Balaban Gıda, kendi kurumsal kimliği ve kişiliği ile yoluna devam edecek.'' Sakarya 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Balaban Gıda''nın yüzde 51''i, 2010 yılında Nestle Türkiye Çikolata ve Şekerleme Grubu''na geçmişti.

Çocuklar buna bayılıyor

Firmanın en çok bilinen markası ise oyuncaklı çikolata yumurtası Toto. Balaban Gıda''nın portföyünde gofret, çikolata, bisküvi ve oyuncaklı ürünler bulunuyor. Balaban Gıda halen Arifiye ve Sapanca''da bulunan iki ayrı fabrikada üretim yapıyor.


10 yıl önce