|

Balak, son yolculuğuna uğurlandı

Cihan
00:00 - 17/11/2007 Cumartesi
Güncelleme: 16:01 - 17/11/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Balak, son yolculuğuna uğurlandı
Balak, son yolculuğuna uğurlandı

Makamında silahla vurularak öldürülen Milli Piyango (MP) Genel Müdürü İhya Balak'ın cenazesi Maliye Bakanlığı ve görev yaptığı genel müdürlük binasında yapılan törenlerden sonra memleketi Çanakkale'ye gönderildi.



Balak için ilk önce görev yaptığı MP Genel Müdürlüğü önünde tören yapıldı. Ailesi, yakınları, iş arkadaşları ve MP Spor Kulübü sporcularının katıldığı törende konuşan Genel Müdür Yardımcısı Ziya Süer, gözyaşlarına hakim olamadı.

1 dakikalık saygı duruşu ve konuşmalardan sonra Balak'ın cenazesi omuzlara alındı. Cenazeye katılanlar ellerindeki karanfilleri tabutun üzerine attı. Balak'ın eşi, annesi ve kızları gözyaşları döktü.

Balak'ın cenazesi daha sonra Maliye Bakanlığı'na götürüldü. Bakanlıkta düzenlenen törende konuşan Balak'ın 30 yıllık arkadaşı ve Maliye Bakanlığı Müsteşarı Hasan Basri Aktan, menfur bir saldırı sonucu kaybettikleri arkadaşlarının değerli, dürüst ve merhametli biri olduğunu söyledi. Balak'ın ölümünün büyük bir kayıp olduğunu belirten Aktan, onu takdir ve şükranla anacaklarını bildirdi.

Bakanlıktaki törenden sonra Balak'ın cenazesi ailesinin gözyaşları içinde memleketi Çanakkale'ye götürülmek üzere cenaze aracına konuldu.

Balak'ın cenazesinin yarın öğle namazından sonra toprağa verileceği belirtildi.

16 yıl önce