|

Balat alev alev

İstanbul’un tarihi semtlerinden Balat’ta, 3 katlı ahşap binada başlayan yangın, bitişiğinde bulunan 4 binaya daha sıçradı. Alevler yaklaşık 2 saat süren çalışma sonrası kontrol altına alındı; 2 ahşap bina kül oldu, 3 binada da maddi hasar oluştu. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/05/2016 Cuma
Güncelleme: 23:55 - 19/05/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Fatih Balat Vodina Caddesi üzerinde bulunan 3 katlı ahşap bir binanın en üst katından, saat 11.45'te henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler kısa sürede tüm binayı sardı, bitişiğindeki 4 binaya daha sıçradı. Binada yaşayanlar evlerini boşaltarak kendilerini dışarı attı.





İhbar üzerine olay yerine sevk edilen Bakırköy, Fatih, Beyoğlu ve Eyüp itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın, çalışmalar sayesinde kontrol altına alındı. İtfaiyenin müdahalesi sırasında binadan kopan alevli parçalar caddede park halindeki bir aracın üzerine düştü. Alevlere teslim olan ve zaman zaman patlamaların yaşandığı otomobil kullanılamaz hale geldi.



ÇIKIŞ SEBEBİ ARAŞTIRILIYOR


Polis ve itfaiye ekiplerinin yaptığı incelemede, yangın nedeniyle hayatını kaybeden ya da yaralanan kimse olmadığı belirlendi. Bir süre yaya ve araç trafiğine kapatılan caddede tedbir amaçlı sağlık ekipleri bekletildi.


Güvenlik nedeniyle çevre binalarda yaşayan semt sakinleri de evlerinden tahliye edildi. Bazı mahallelilerin söndürme çalışmalarında ekiplere, hortum ve kovalarla yardım etmeye çalıştığı görüldü. Yaklaşık 2 saatte kontrol altına alınan yangında, 2 ahşap bina tamamen kullanılamaz hale gelirken; 3 bina da da büyük hasar oluştu. İtfaiye ve polis ekipleri yangının çıkış sebebini araştırıyor.


#Balat
#Yangın
8 yıl önce