|

Balıkesir'de 4.6'lık deprem: İstanbul'da da hissedildi

AFAD'ın geçtiği son dakika bilgisine göre: Balıkesir'in Gönen ilçesinde 4.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Derinliği 12.32 km olan olan deprem, İstanbul ve diğer çevre illerden de hissedildi.

18:45 - 21/07/2022 Thursday
Güncelleme: 21:12 - 21/07/2022 Thursday
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Balıkesir'in Gönen ilçesi merkezli deprem saat 18.44'te meydana geldi.

  • AFAD, depremin büyüklüğünün 4.6, derinliğinin ise 12.32 km olduğunu bildirdi.

Deprem, başta Çanakkale ve İstanbul olmak üzere çevre illerden de hissedildi.

OLUMSUZ BİR İHBAR YOK

AFAD, depremin kısa sürdüğünü ve sonrasında olumsuz bir ihbar bulunmadığını duyurdu.

Balıkesir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Gönen'de meydana gelen depremle ilgili son durumu paylaştı.

Deprem anında Gönen'de olduğunu ifade eden Başkan Yılmaz'ın açıklamaları şöyle:

"Tesadüfen şu an bölgedeyim. Kaymakam Beyle otururken çok hafif hissettik. Şu an olumsuz bir durum olmadığını düşüyoruz. Bölgedeki muhtarlarımızla iletişime tek tek geçiyoruz. Şu an olumsuz bir dönüş yok. Burası bölgesel olarak deprem konusunda tecrübeli olduğumuz bir yer. Yıl içerisinde 3-4 defa hissediyoruz bunu. Panik yapacak bir durum yok. İncelemeler yapıldığında tam net bilgi gelir. Bölgede olduğumuz için şu anda teknik olarak kimseyi endişelendirecek bir durum yok.
Gönen'imiz halk yoğunluğunun az olduğu kırsal mahallelerin çok olduğu, daha önceden de çok deprem olduğu için imar planlamasının yapıldığı bir yer. Bu yönden şanslı durumdayız. Bandırma da ise yapı stoğumuz riskli, kentsel dönüşüm için planlamalar yapıyoruz."

VALİ YERLİKAYA: DEPREM NEDENİYLE HERHANGİ BİR OLUMSUZLUK İHBARI ALINMAMIŞTIR

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul’da da hissedilen depreme ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı. Yerlikaya, açıklamasında, "Balıkesir Gönen merkezli AFAD verilerine göre 4.6 büyüklüğünde meydana gelen ve İstanbul’dan da hissedilen depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun. İlimizde deprem nedeniyle herhangi bir olumsuzluk ihbarı alınmamıştır. Allah her türlü afetten ülkemizi korusun" ifadelerine yer verdi.

#Deprem
#Balıkesir
2 years ago