|

Balıkesir’e 108 bin istihdam

Cumhur İttifakı AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz, ‘Şehir Tasavvuru ve Proje Tanıtım Toplantısı’nda Balıkesir’e yeni bir vizyon ve çehre kazandıracak projelerini kamuoyu ile paylaştı. Şehri 3 farklı ekonomik bölgede geliştireceklerini söyleyen Yılmaz, doğrudan 6.5 milyar TL’lik yatırım ile 108 bin kişilik istihdam planladıklarını söyledi.

Haber Merkezi
04:00 - 28/03/2019 Perşembe
Güncelleme: 03:58 - 28/03/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Yücel Yılmaz
Yücel Yılmaz

Cumhur İttifakı AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz, AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir’in de katıldığı ‘Şehir Tasavvuru ve Proje Tanıtım Toplantısı’nda 31 Mart 2019 yerel seçimlerinin ardından Balıkesir’e yeni bir vizyon ve çehre kazandıracak olan projelerini açıkladı.

“Yolumuz, ufkumuz, ülkümüz bin yıllık güzel Türk şehri Balıkesir’i yeni bin yıla taşımaktır” diyen Yücel Yılmaz, projeleri hazırlarken Balıkesir’in tarihsel birikimlerini, coğrafyasını, insan kaynağını dikkate alarak 25 kişilik bir ekiple; 13 bini aşkın yüz yüze görüşme metodu, anket çalışmaları; esnaf, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlarla bin 500’ün üzerine mülakat; başta akademisyenler olmak üzere onlarca grup çalışması yapıldığını belirtti.


ÜÇ BÖLGENİN YILDIZLARI

Balıkesir’i 3 farklı ekonomik bölgede geliştireceklerini söyleyen Yücel Yılmaz, “Kuzeyin yıldızları Bandırma, Manyas, Susurluk, Gönen, Erdek, Balya sanayi ve teknoloji kimliğini üstlenecek. Körfez’in yıldızları Ayvalık, Edremit, Havran, Burhaniye, Gömeç turizm kimliğini üstlenecek. Güney’in yıldızları İvrindi, Savaştepe, Altıeylül, Karesi, Kepsut, Bigadiç, Sındırgı, Dursunbey lojistik, tarım ve termal turizm kimliklerini üstlenecek” dedi.

KENTE YATIRIM AKACAK

Balıkesir’e doğrudan 6.5 milyar TL’lik yatırımın geleceğine değinen Yılmaz, “Ülke ölçeğindeki sanayiler Balıkesir’e kuruluyor. Bizim görevimiz yatırım yapacağım diyen her babayiğidi kucaklamak, sorunlarını çözmek ve bürokrasisini azaltmak olacak. Bandırma Kale Özel Endüstri Bölgesi kuruluyor. Savunma sanayi, havacılık ve medikal yatırımları Bandırma’da gerçekleşecek, Ülkemizin dışalımını azaltacak ana metal organize sanayi kuruluşunu bitirdi, yatırıma başlıyor, Bandırmamıza hayırlı olsun. Susurluk’ta gıda, tarım ve tarıma dayalı ihtisas OSB ile serbest bölge başvurusu yapıldı, hayırlı olsun” diye konuştu.



OSB’LER PEŞ PEŞE GELECEK

Balıkesir’de yapılacak yatırımlarla doğrudan ve dolaylı toplam 108 bin kişilik istihdam planladıklarını ifade eden Yılmaz şöyle devam etti;

“Şimdi sırada bölgesel sanayiler var. Bizim katma değer üretmemiz lazım. Marmara’ya OSB kuruyoruz. Dursunbey’e Karma OSB kuracağız, bütün orman sanayi Dursunbey’de şahlanacak. Gönen Deri OSB büyüyecek, Gönen kalkınmaya devam edecek. Körfez’de Zeytin İhtisas OSB ile zeytinimizi işleyecek, asidiyle mücadele edeceğiz, çiftçimiz kalkınacak. Bu kadar sanayi yatırımı gelince bunların yan sanayisi de olacak. Hep birlikte kazanacağız.”

Yatırım ve atılım dönemi


Cumhur İttifakı AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz, seçim çalışmalarına Edremit ve Ayvalık ile devam etti. Edremit Akçay’da Sarıkız Meydanını dolduran Edremitli hemşehrilerine seslenen Yücel Yılmaz, Edremit’in her şeyi ile bir marka olduğunu ve bu markayı dünyaya duyuracaklarını söyledi. Hiçbir zaman bahane üretip çaresizlik siyaseti yapmayacaklarını vurgulayan Yılmaz, “Bizlere verdiğiniz destekten dolayı mahcup olmayacağınız bir 5 yıl sözü veriyorum” dedi. Edremit’in ardından Ayvalık Altınova’da 2 bin civarında vatandaşa seslenen Yücel Yılmaz, “Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Biz Altınova’mıza, Ayvalık’ımıza, Balıkesir’imize hizmet etmek için çıktık bu yola. Ekonomiyi, turizmi kalkındıracak, insanımıza iş ve aş imkanı sunacak çok projemiz var” açıklamasında bulundu. Meydanı dolduran Edremitlilere seslenen Yılmaz, “İnsanımız için, yaşlılarımız için, çocuklarımız için kısacası geleceğimiz için AK Belediyeciliğin bir an önce Edremit’e dokunması gerekiyor” diye konuştu.

  • Gönen Deri OSB büyüyecek
  • Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz, Gönen Belediye Başkan Adayı Erdinç Odabaşı ile birlikte Gönen’in Gündoğan Mahallesi’nde halka seslendi. Yücel Yılmaz, “Kuzeyin yıldızlarından birisi olan Gönen, sanayi ve teknoloji kimliği üstlenecek. Gönen Deri OSB büyüyecek, Gönen’de termal turizm otellerini geliştireceğiz ve yeni otellerin açılmasını sağlayacağız. Doğa turizmi aksında olan Gönen sağlık turizminin de ülke çapında turizm merkezlerinden birisi olacak. Gönen kalkınmaya devam edecek” dedi.

Dünya’nın huzur şehri Ayvalık


Cumhur İttifakı AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz ve eşi Mehtap Yılmaz, seçim çalışmalarına Ayvalık’ta devam etti. AK Parti ve MHP İlçe Teşkilatları ve Ayvalık Belediye Meclis Üyesi adayları ile bir araya gelen Yücel Yılmaz önceliklerinin şehrin huzurlu ve adil bir şekilde kalkınması, ekonomik yönden güçlendirilmesi olduğunu vurgulayarak, “Her zaman söylediğimiz gibi Ayvalık bir Cumhuriyet Kenti’dir. Bizler, bu bilinçle gerekeni yapacak Ayvalık’ı hak ettiği yere getireceğiz, bu konuda iddialıyız” dedi.

‘Birlikte kalkınacağız’


Cumhur İttifakı AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz, seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği Bigadiç’te tarlaya girip çapa yaptı. Hazırlanacak Tarım ve Hayvancılık Master Planı ile Balıkesir’in Türkiye’yi doyuran il olmaya devam edeceğini vurgulayan Yücel Yılmaz, “Balıkesir’imizin toprakları bereketli topraklar. Yatırım ve projelerimizle topraklarımızın bereketini arttıracağız. Balıkesir’imiz kazanacak, Balıkesirlimiz kazanacak, Türkiye kazanacak” dedi.

Erdoğan: ‘Yücel Yılmaz’ın sözü sözümdür’

  • Cumhur İttifakı AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz’ın ‘Şehir Tasavvuru ve Proje Tanıtım Toplantısı’nda katılmak için Balıkesir’e gelen AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Balıkesir için gönderdiği mesajı vatandaşlarla paylaştı.
  • AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Balıkesir’e mesaj getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Yücel Başkanın söylediklerinde merkezi hükümetin üzerine düşen her ne var ise arkasındayız. Yücel Yılmaz’ın sözü sözümdür.”
  • AK Parti belediyeciliğinin Balıkesir’de güzel işlere imza attığını belirten Erkan Kandemir, “Sayın Cumhurbaşkanımızla en son görüştüğümde Balıkesir’e gideceğimi söyledim. Bana dedi ki, ‘Hemşehrilerime çok selam söyle, benim emanetimi de onlara taşı, Yücel Başkanın söylediklerinde merkezi hükümetin üzerine düşen her ne var ise arkasında olduğumuzu Yücel Yılmaz’ın sözünün sözüm olduğunu arkadaşlarımıza ilet’ dedi. Şimdi bu enerjimizle, umudumuzla cumhurbaşkanımızın desteği ile geleceğe dair iddiamızla evelallah Balıkesir’de bayrağı daha yukarıya taşıyacağız” dedi.


#AK Parti
#​Cumhur İttifakı
#Balıkesir
#Yücel Yılmaz
5 yıl önce