|

Balyozu AK Parti'li vekil satın aldı

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Bingöl Milletvekili Fevzi Berdibek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın makam aracının camını kıran balyozu satın alarak Meclis'teki makamına getirdi.

Cihan
00:00 - 19/10/2006 Perşembe
Güncelleme: 13:16 - 19/10/2006 Perşembe
Yeni Şafak
Balyozu AK Parti'li vekil satın aldı
Balyozu AK Parti'li vekil satın aldı

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Bingöl Milletvekili Fevzi Berdibek, balyozu ömrünün sonuna kadar değerli bir hatıra olarak saklayacağını ifade eden Fevzi Berdibek, "Belki de Başbakanımızın hayatını kurtaran bu balyozu yanımda saklamak benim için bir onurdur. Bizim için bu balyozun manevi bir değeri vardır" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün rahatsızlanınca Ankara Güven Hastanesi'ne götürülmüştü. Koruması ve şöförünün araçtan çıkması üzerine zırhlı makam aracının kapıları otomatik olarak kilitlenmiş, Başbakan Erdoğan araçta baygın halde mahsur kalmıştı. Erdoğan'ın makam aracı, yan tarafta bulunan inşaattan getirilen bir balyozla araç camımının kırılması suretiyle açılabilmişti.

Bu olaydan çok etkilendiğini ifade eden Fevzi Berdibek, olayın kırsal bir kesimde ve şehir dışında yaşanması halinde kimsenin istemediği kötü şeylerin yaşanabileceğini ifade etti. Güven Hastanesi'nin yanında bulunan inşaata giderek 'Türkiye'nin en güçlü Başbakanı' olarak nitelediği Erdoğan'ın belki de hayatını kurtaran balyozu alarak makamına getirdiğini belirten Berdibek, "Bize çok şey kazandıran bu bolyozu, manevi değeri nedeniyle alıp yanımda saklamayı uygun gördüm. Hayatımın sonuna kadar bunu saklayacağım. Kimseye vermeyi de düşünmüyorum. Belki isterse Başbakan Erdoğan'a verebilirim. Balyozun benim yanımda çok büyük bir kıymeti vardır. Başbakan Erdoğan bugün hayattaysa, bu balyozun sayesinde de olabilir" diye konuştu.

18 yıl önce