|

"Bana ‘Erdoğan da alınacak’ dediler"

Kara Kuvvetleri eski Komutanı emekli Orgeneral Salih Zeki Çolak, derdest edilmesinin ardından Akıncı Üssü’ne götürüldüğünü anlatarak, "Darbecilerden rütbeli olduğunu düşündüğüm biri ’Askeri okulda öğrendiğimiz değerlere aykırı hareket ettiniz. Cumhurbaşkanı, Başbakan, İçişleri Bakanı, MİT Müsteşarı da sizin gibi alınacaklar ve getirilecekler’ dedi" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
09:15 - 20/02/2018 Salı
Güncelleme: 09:25 - 20/02/2018 Salı
IHA
Kara Kuvvetleri eski Komutanı emekli Orgeneral Salih Zeki Çolak
Kara Kuvvetleri eski Komutanı emekli Orgeneral Salih Zeki Çolak

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili aralarında sözde "Yurtta Sulh Konseyi" üyelerinin de bulunduğu 221 sanık hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi. Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Cezaevi Kampüsündeki duruşma salonunda görülen davaya sanıklar, taraf avukatları, müştekiler ve sanık yakınları katıldı. Davanın bugünkü celsesi Kara Kuvvetleri eski Komutanı emekli Orgeneral Çolak’ın müşteki sıfatıyla dinlenilmesiyle başladı.

"Cumhurbaşkanı da sizin gibi alınacak"

Uçakların iniş-kalkış seslerinden götürüldükleri yerin Akıncı Üssü olduğunu anladığını belirten Çolak, "İhsan Uyar, bir ara ellerinin çok sıkı bağlandığını ve ellerinin uyuştuğunu söyledi. Darbecilerden rütbeli olduğunu düşündüğüm biri ’Bunu daha önceden düşünecektin. Askeri okulda öğrendiğimiz değerlere aykırı hareket ettiniz. Cumhurbaşkanı, Başbakan, İçişleri Bakanı, MİT Müsteşarı da sizin gibi alınacaklar ve getirilecekler’ dedi. Saat 03.00 sıralarında başka bir ekip geldi. Bunlar bize biraz daha kibar davranıyordu. Sabaha kadar uçakların kalkma ve inme sesleri geliyordu" şeklinde konuştu.

Çolak, "Sabah saatlerinde ’Bu yaptığınız Türkiye Cumhuriyetine karşı bir ayaklanmadır. Teslim olun’ diye anonslar gelmeye başladı. Bu anons ile birlikte Akın Üssü’nün TSK tarafından ele geçirildiğini anladım" dedi.
#Salih Zeki Çolak
#darbe
#15 Temmuz
#Cumhurbaşkanı
6 yıl önce