|

Dünya Bankası'ndan ekonomimize övgü

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ulrich Zachau, Türkiye ekonomisinin görünümüyle ilgili olarak 'olumlu' düşündüğünü vurgulayarak, ekonominin toparlanmaya başladığını söyledi

Aa
00:00 - 21/01/2010 الخميس
Güncelleme: 22:15 - 20/01/2010 الأربعاء
Yeni Şafak
Dünya Bankası'ndan ekonomimize övgü
Dünya Bankası'ndan ekonomimize övgü

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ulrich Zachau, Türkiye ekonomisindeki toparlanmanın geçen yıl başladığının altını çizerek, "kesin resmi rakamların henüz açıklanmamasına rağmen, '2009'un dördüncü çeyreğindeki büyüme oranı 'geçen senenin aynı dönemiyle karşılaştırıldığında' neredeyse artıya geçti. Türkiye ekonomisinin temelleri hala sağlam' şeklinde konuştu.

TÜRKİYE EKONOMİSİ TOPARLANIYOR

Küresel krizin, tüm dünya ekonomisini ve Türkiye ekonomisi etkilediğini belirten Zachau, ancak Türkiye ekonomisinin, geçen yılın son çeyreğinde toparlanmaya geçtiğini vurgulayarak şunları söyledi:

'Küresel ekonomik belirsizlik hala yüksek düzeyde ve aynı durum Türkiye için de geçerli. Öte yandan, Türkiye ekonomisinin 2010 yılındaki görünümüyle ilgili olarak olumlu düşünüyorum. Ekonomi toparlanmaya başladı. 2009'un dördüncü çeyreğindeki büyüme oranı (geçen senenin aynı dönemiyle karşılaştırıldığında) neredeyse artıya geçti. 2010 yılında ekonomik büyümenin, iç tüketimdeki hafif bir artışla yüzde 3-4 gibi olmasını bekliyoruz. Şirketler ve hane halkları arasında yapılan son anketlerin sonuçları birçok şirketin 2010 yılındaki toparlanma konusunda iyimser olduğu görüldü.”

٪d سنوات قبل