|

Barajda aile faciası

Diyarbakır’da baraj kıyısında piknik faciayla bitti. Bulaşıkları yıkamak için gittikleri baraj gölüne düşen 9 yaşındaki Şevval Nisa ve 12 yaşındaki ablası Ayşenur ile kendilerini kurtarmaya çalışan annesi Hediye Karabulut ve teyzeleri Havva Kaya boğuldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/07/2018 Pazar
Güncelleme: 00:26 - 29/07/2018 Pazar
Yeni Şafak
Yüzme bilmeyen kardeşler ile annesi ve teyzesi boğularak can verdi.
Yüzme bilmeyen kardeşler ile annesi ve teyzesi boğularak can verdi.

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde piknik için baraj gölü kıyısına giden anne ve 2 kızı ile kız kardeşi boğularak can verdi. Batman’ın Kozluk ilçesinden birkaç aile, dün Diyarbakır’ın Silvan ilçesine bağlı Gürpınar köyünün Çalıönü mezrasında bulunan Bezvan Türbesi’ni ziyaret ettikten sonra piknik yapmak için Malabadi Baraj Gölü kıyısına gitti.


HEPSİ BOĞULDU

Piknik sonrası 12 yaşındaki Ayşenur Karabulut ile kız kardeşi 9 yaşındaki Şevval Nisa Karabulut, bulaşıkları yıkamak için göl kenarına indi. Bu esnada Şevval Nisa, dengesini kaybederek suya düştü. Şevval’i kurtarmak isteyen abla Ayşenur Karabulut, anne Hediye Karabulut (40) ile teyzesi Havva Kaya (35) suya atladı. Yüzme bilmeyen kardeşler ile annesi ve teyzesi boğularak can verdi.


SİNİR KRİZİ GEÇİRDİLER

Yakınlarının haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda 112 Acil Sağlık ve Ulusal Medikal Kurtarma ekipleri (UMKE) sevk edildi. Aramalar sonucu gölde boğulan anne ve 2 kızı ile kız kardeşinin cansız bedenleri sudan çıkarıldı. Feci manzarayı gören ailenin yakınları sinir krizi geçirdi.Anne, 2 kızı ve kız kardeşinin cenazeleri, Silvan Devlet Hastanesi morguna, buradan da otopsi için Diyarbakır Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi’ne getirildi. Otopsi işlemlerinin ardından cenazelerin, Batman Kozluk ilçesine bağlı Yeniçağlar köyünde defnedileceği öğrenildi.

PİKNİĞE GELMİŞLER

Gürpınar Köyü Muhtarı Hidayet Baykıt, ailenin bölgede piknik için geldiğini belirterek, “Tabakları yıkamaya giden kızlar suya düşmüş. Diğerleri de kurtarmak için suya girmiş ve 4’ü de boğulmuş” bilgisini verdi.

#Diyarbakır
#Baraj Gölü
6 yıl önce