|

"Bari cenazelerini defnetsek"

Ermenek'teki maden mahsur kalan işçilerden Mehmet Baha''nın görme engelli babası Hasan Baha'nın çaresizliği yürekleri burktu. Baha, acısını "Kalbimden acaba bir yere sokuldular da kurtulabildiler mi diye düşünüyorum. Bari cenazelerini kurtarıp defnetsek" sözleriyle anlattı.

Dha
00:00 - 5/11/2014 Çarşamba
Güncelleme: 12:08 - 5/11/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
"Bari cenazelerini defnetsek"
"Bari cenazelerini defnetsek"

Hasan Baha, oğlunun 8 yıldır maden ocaklarında çalıştığını, bir yıl önce ev aldığı için kredi borcunu ödemek amacıyla maden ocağında çalıştığını belirtti.

Haftanın üç günü diyaliz tedavisi gördüğü belirten Baha, ''Ben görme engelliyim. Haftanın 3 günü diyalize giriyorum. Görme engelli olduğum için olaydan sonra madene bir kere gittim. Ondan sonrada hastalığımdan dolayı bir türlü gidemedim. Ama orada iki oğlum var. Onlardan sürekli telefondan bilgi alıyorum. Yada komşularım, yakınlarım gelip bana bilgi veriyorlar.'' dedi.

"KURTULAMASALAR BİLE CENAZELERİNİ BARİ DEFNETSEK"

İşçilerin bir yere girip kurtulabilme ihtimallerini düşündüğünü belirten Hasan Baha,'' Kalbimden acaba bir yere sokuldular da kurtulabildiler mi diye düşünüyorum. Birde kaza olur kurtulursun yada ölürsün. Bu kadar koymazdı. 1 haftadır ağlarız. 1 haftadır aç susuz. Bir yerin altında kaldı mı diye. Zorumuza gidiyor artık. Ne olacaksa artık olsun. Kurtulamasalar bari cenazelerini kurtarıp defnetsek.'' diye konuştu.

"GÖZLERİM GÖRSE ÇOCUĞUMU KURTARMA İÇİN YARDIMA GİDERDİM"

Kendisinin daha önce hiç madene girip çalışmadığını belirten Hasan Baha, '' Ben daha önce madene girip hiç çalışmadım. Ancak çocuklarım madende çalışıyor ve mutluydular. Benim malum gözlerim görmüyor. Ancak gözlerim görseydi çocuğumu kurtarmak için yardıma giderdim.'' dedi.

9 yıl önce