|

Bari Meclis'i de kapat

Avukatlar, üniversitelerde başörtüsü sorunun çözümü için çaba sarfeden partilere 'kapatırım' tehdidinde bulunan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Yalçınkaya'yı "Bari Meclis'i de kapat" diyerek protesto etti

Abdullah Yıldırım
00:00 - 27/10/2010 Çarşamba
Güncelleme: 02:54 - 27/10/2010 Çarşamba
Yeni Şafak
Bari Meclis'i de kapat
Bari Meclis'i de kapat

Üniversitelerde başörtüsü sorununun çözümü için çaba sarf eden partileri yayınladığı bildiriyle tehdit eden Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'ya bir tepki de Hukuk Dernekleri Platformu'ndan geldi. Yalçınkaya'nın 'muhtıra' niteliğindeki açıklamalarını protesto etmek için dün Sultanahmet Adliyesi önünde toplanan Hukuk Dernekleri Platformu üyeleri, 'Başörtüsü faşizmine son', 'Parti kapatmalara son', 'Bari meclisi de kapat' yazılı pankartlar taşıdı. Grup adına konuşan Av. Şule Recepoğlu, “Halkın önemli bir kısmının sorun olarak nitelendirdiği başörtüsü sorununun çözümü için siyasi parti temsilcilerinin mecliste ön görüşmelere başladığı saatlerde Yalçınkaya'nın açıklamasıyla siyasi partileri ve demokratik rejimi tehdit etmiştir” diye konuştu. “Vesayet rejiminin en önemli kurumu niteliğindeki Anayasa Mahkemesi'nin kararları da gözönüne alındığında Yalçınkaya'nın tehdidi ciddiye alınmalı” diyen Recepoğlu, “Biz demokrasi adalet, özgürlük kavramları temelinde oluşturduğumuz platformumuz ile Yalçınkaya'nın demokratik rejime müdahalesini şiddetle kınıyoruz” dedi.


DİĞER PARTİLER DE KAPATILABİLİR

Recepoğlu sivil toplum örgütlerini ve baroları tepki vermeye çağırarak, “Savunulmayan parti kapatma davaları ile karşılaşmak tüm siyasi partiler için muhtemeldir. Siyasi partilerin program ve faaliyetlerinin yürütürken Kemalist çizgilerle sınırlandırılması demokrasinin doğasına aykırıdır. Sosyal ve ekonomik anlamda farklı sistemleri ve anlayışları savunan partilerin varlığına tahammül etmeyerek Komünizm, Kürtçülük, bölücülük ve gericilik iddiaları ile partilerin kapatılmasına, başta siyasi partiler olmak üzere, tüm demokrasi güçlerini, sivil toplum örgütlerini ve baroları tepki vermeye çağırıyoruz.”



14 yıl önce