|

Barış müzakeresinde 2. güne gerek kalmadı

Müzakerelerin 10.30- 15.00 arasında yapılması planlanıyordu. Görüşmelerde 4 tur ve kahve molaları olacaktı. 1 saatlik gecikmeyle başlayan görüşmeler saat 16.00’da sona erecekti. Ancak saat 14.00’te görüşmelerin tamamlandığı duyuruldu. Böylece müzakereler yaklaşık iki turda ve 2 saat erken bitmiş oldu. İki gün olarak açıklanan görüşmeler bir günde tamamlandı.

Kıymet Sezer
00:00 - 30/03/2022 Çarşamba
Güncelleme: 00:02 - 30/03/2022 Çarşamba
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya ve Ukrayna müzakere heyetleriyle bir araya geldi.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya ve Ukrayna müzakere heyetleriyle bir araya geldi.

- Müzakerelerin 10.30- 15.00 arasında yapılması planlanıyordu.

- Görüşmeler 4 tur ve kahve molalar olacaktı. 1 saatlik gecikmeyle başlayan görüşmeler saat 16.00’da sona erecekti. Ancak saat 14.00’te görüşmelerin tamamlandığı duyuruldu. Böylece müzakereler yaklaşık iki turda ve 2 saat erken bitmiş oldu. İki gün olarak açıklanan görüşmeler de bir günde tamamlandı.

- Türkiye müzakerelerde yer almadı. Ancak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal gerektiğinde devreye girmek üzere Dolmabahçe’den ayrılmadı.

- Ukrayna heyeti, İstanbul’a Türkiye’ye ait bir uçakla geldi. Heyetler müzakerelerin yapılacağı ofise yakın otellerde ağırladı.

- Ancak hava sahası kapalı olduğu için uzun bir yol kat eden Ukrayna heyeti hemen Dolmabahçe’nin yanındaki otelde kaldı.

- Kahve molasında özel görüşmeler için odalar hazırlandı. Rus oligark Roman Abramoviç de Dolmabahçe’ye gelenler arasındaydı.


#Dışişleri Bakanı
#Mevlüt Çavuşoğlu
#Sedat Önal
#Roman Abramoviç
#Dolmabahçe
2 yıl önce