|

Ekrem İmamoğlu'ndan belediye başkanlarına 'Özgür Çelik' tehdidi: Altınızı boşaltırım

CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik, kongrede İstanbul il başkanlığına aday olacağını açıkladı. CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Çelik'i 'maddi ve manevi' desteklediğini belirtip, ilçe başkanlarıyla yaptığı görüşmeyi anlattı. İmamoğlu'nun Çelik'e destek açıklayan İstanbul vekili Erdoğan Toprak ve Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat'a aba altından sopa gösterdiğini belirten Yarkadaş, "Desteği çekerseniz altını boşaltırım' diyor. 'Sonuna kadar Çelik'in arkasındayım' diyor." iddiasında bulundu.

Hüseyin Berk
21:38 - 25/09/2023 Pazartesi
Güncelleme: 22:00 - 25/09/2023 Pazartesi
Yeni Şafak
Ekrem İmamoğlu - Barış Yarkadaş
Ekrem İmamoğlu - Barış Yarkadaş

CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik, kongrede İstanbul il başkanlığına aday olacağını açıkladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı başlatılan 'değişim' hareketinin öncülerinden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun destek verdiği Çelik'e karşı ise Genel Merkez, eski İl Başkanı Cemal Canpolat'ı aday gösterdi.

Değişimcilerin CHP'nin parti geleneklerini yok ettiğini söyleyen CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş, Bahçelievler delege seçimlerinde yaşananları örnek gösterip
"İBB Başkanının delege peşine düşüp oy istemesi ve 'açıktan taraf olması' da ayrı bir garabet"
dedi.

Taraflar arasındaki tartışmalar her geçen gün alevlenirken Barış Yarkadaş'tan TV100 canlı yayınında, dikkat çeken bir iddia daha ortaya attı.



Ekrem İmamoğlu'ndan belediye başkanlarına 'Özgür Çelik' tehdidi: Altınızı boşaltırım

Kılıçdaroğlu'nun Özgür Çelik'in adaylığını internetten öğrendiğini ve bunun parti geleneklerine aykırı olduğunu söyleyen Yarkadaş,
"Ekrem İmamoğlu bugün 5 kişiyle bir dar grup toplantısı yaptı. Erdoğan Toprak'a 'Ben Çelik'in maddi manevi arkasındayım' dedi.
" diye konuştu.
İmamoğlu'nun Çelik'e destek açıklayan CHP İstanbul Milletvekili, PM Üyesi Erdoğan Toprak ve Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat'a aba altından sopa gösterdiğini belirten Yarkadaş,
"Desteği çekerseniz altını boşaltırım diyor. Ben sonuna kadar Çelik'in arkasındayım diyor."
ifadelerini kullandı.

İmamoğlu'na uyarı: Bu işlerden vazgeç

"Buradan İmamoğlu'nu uyarıyorum diyen"
Yarkadaş,
"CHP delegesi üzerine sözleri ilçe başkanlarının kulağına gitti. Kendisini uyarıyorum. Bu tür değerlendirmeden yapmaktan vazgeç. CHP tabanını çok kırdı bugün. Bu işlere girmeyin."
dedi.


#Ekrem İmamoğlu
#CHP
#Barış Yarkadaş
#Özgür Çelik
#Cemal Canpolat
7 ay önce