|

Barış Yarkadaş'tan CHP'yi karıştıracak itiraf: Kılıçdaroğlu vekil listelerinde hata yapıldığını son anda fark etmiş ve MYK'yı değiştirmiş

CHP'li Barış Yarkadaş, partide yaşanan krizleri daha da alevlendirecek bir kulis bilgisini paylaştı. Adaylığını ilan edebilmek için ittifak ortaklarına 38 vekillik dağıtan Kemal Kılıçdaroğlu'nun listelerde hata yaptığını kabul ettiğini söyleyen Yarkadaş, "Kılıçdaroğlu, MYK'yı bu yüzden değiştirdiğini, önüne getirilen vekil listelerini son anda gördüğünü söylemiş. Bunu anladığında da epey geç olduğunu ifade etmiş" diye konuştu.

21:56 - 21/06/2023 Çarşamba
Güncelleme: 22:04 - 21/06/2023 Çarşamba
Yeni Şafak
CHP'li Barış Yarkadaş, Kılıçdaroğlu'nun vekil listelerini son anda gördüğünü ve itiraz edemediğini söyledi.
CHP'li Barış Yarkadaş, Kılıçdaroğlu'nun vekil listelerini son anda gördüğünü ve itiraz edemediğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs seçimlerinde aday olabilmek için CHP listelerinden seçime giren Millet İttifakı'nın küçük ortaklarının temsilcilerine vekillik dağıtmıştı. Seçimlerin her iki turunda da bozguna uğrayan CHP lideri, parti tabanından ve seçmenlerden gelen 'istifa' çağrılarına kulak tıkayıp, "Koltuğu bırakmıyorum" mesajı vermişti. Genel başkanlık koltuğuna göz diken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'topyekün değişim' çağrısına karşın harekete geçen Kılıçdaroğlu, partisinin merkez yönetim kurulunu (MYK) kendi dilediği şekilde yeniden dizayn etmişti.

Barış Yarkadaş'tan CHP'yi karıştıracak itiraf: Kılıçdaroğlu vekil listelerinde hata yapıldığını son anda fark etmiş

CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş, Tele 1 canlı yayınında, partide yaşanan krizleri daha da alevlendirecek bir kulis bilgisini paylaştı. Adaylığını ilan edebilmek için ittifak ortaklarına 38 vekillik dağıtan Kemal Kılıçdaroğlu'nun listelerde hata yapıldığını kabul ettiğini söyleyen Yarkadaş,
"Kılıçdaroğlu, MYK'yı bu yüzden değiştirdiğini, önüne getirilen vekil listelerini son anda gördüğünü söylemiş. Bunu anladığında da epey geç olduğunu ifade etmiş"
diye konuştu.


FETÖ iltisaklılar dahil 38 farklı parti mensubunu CHP'den vekil yaptılar

Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayı olabilmek için ittifaklarındaki küçük partilere onlarca vekillik dağıtmıştı. 14 Mayıs seçimlerine CHP listelerinden giren DEVA Partisi 15, Gelecek Partisi 10 ve Saadet Partisi de 10 milletvekili çıkardı.

CHP'lilerin kendi arasında dahi tartıştığı, Kılıçdaroğlu'nun 'hata' olarak nitelediği terör iltisaklı isimler şöyle:

-Darbecilerin ve FETÖ'cülerin tamamının göreve iade edileceğini söyleyen Gülizar Biçer Karaca, CHP Denizli 1. sıradan milletvekili oldu.

-CHP Yalova 1. sıra adayı FETÖ'den yargılandığı davada hapis cezası alan fakat hükmün açıklanmasının geri bırakılan eski Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Başkanı Tahsin Becan da CHP'den meclise giren bir diğer isim oldu.

-CHP'den Ankara 1'inci Bölge 4'üncü sıradan milletvekili adayı olan Okan Onur Konuralp de meclise girdi. Konuralp geçtiğimiz yıllarda PKK elebaşı Abdullah Öcalan hakkında yaptığı paylaşımlar yeniden gündeme geldi. Konuralp'in sosyal medya hesabından terörist başı Abdullah Öcalan'ın fotoğrafını paylaşarak CHP tabanının büyük tepkisini çekmişti.

-Kemalizm ırkçıdır" diyen eski FETÖ gazetesi Taraf'ın yazarı Yüksel Taşkın CHP İzmir 1. bölge 1. sıradan milletvekili olarak meclise girdi.



#Barış Yarkadaş
#CHP
#Kemal Kılıçdaroğlu
#Milletvekili
1 yıl önce