|

“Baron” teslim oldu

Kapıkule'de pizza kutularının içinde ele geçirilen 565 kilogram eroinin sahibi olduğu iddia edilen "Baron" lakaplı Kadir Akkuş, Edirne Cumhuriyet Savcılığı'na gelerek teslim oldu.

İha
00:00 - 27/02/2007 Salı
Güncelleme: 21:23 - 27/02/2007 Salı
Yeni Şafak
“Baron” teslim oldu
“Baron” teslim oldu

Kapıkule Sınır Kapısı'nda bir TIR'da pizza kutularının arasında ele geçirilen 565 kilogram eroinin sahibi olduğu iddia edilen "Baron" lakaplı Kadir Akkuş, avukatı ile birlikte Edirne Cumhuriyet Savcılığı'na gelerek teslim oldu. Savcılıkta 6 saat boyunca sorgulanan Akkuş, sevkedildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Edirne Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Alınan bilgiye göre, Kapıkule Gümrük Kapısı'ndan Hollanda'nın Lahey kentine ihraç edilen pizza kutularının içinde ele geçirilen 565 kilogram eroinin sahibi olduğu iddiasıyla aranan Kadir Akkuş, avukatı Mehmet Doğan Özdiler ile birlikte saat 14.00 sıralarında Edirne Adliyesi'ne geldi. Cumhuriyet Savcısı Kaan Mahmut Yüksel tarafından sorguya alınan Akkuş, yaklaşık 6 saat ifade verdi. Uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasına karşın eroinden haberi olmadığını belirten Kadir Akkuş, ifadesinde gümrük kaçakçılığı için İranlı A.N. isimli bir kişi ile 10 bin Euro karşılığı anlaşma yaptığını öne sürdü. Akkuş'un ifadesinde, Yakalanan eroinlerden haberim yok. Ben İranlı A.N. isimli bir kişi ile gümrük kaçakçılığı için anlaştım. Pizza kutularını ona teslim ettim. İçinde sigara ve içki olduğunu söylediği pizza kutularını tekrar bana getirdi. Bu iş karşılığında 10 bin Euro komisyon alacaktım. Kapıkule'de yakalanan TIR'da eroin çıktığını duyunca şaşırdım, çünkü eroinden haberim yoktu dediği öğrenildi.

Yakalanan eroinle ilgili olarak arandığını öğrendiğinde İzmit'teki akrabalarının yanına kaçtığını anlatan Kadir Akkuş, bu süre içerisinde intihar etmek istediğini ancak geri de kalacak olan eşi Leyla Akkuş'u düşünerek bundan vazgeçtiğini söyledi. Yaklaşık 6 saat ifade veren Kadir Akkuş, Cumhuriyet Savcısı Mahmut Kaan Yüksel tarafından tutuklama istemi ile nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Adliyedeki rahat tavırları ile dikkat çeken Kadir Akkuş 'uyuşturucu kaçakçılığı' iddiasıyla tutuklanarak Edirne Kapalı Cezaevi'ne kondu.


17 yıl önce