|

Barona 5 yıldızlı otelde operasyon

Kendisini yakalayan Emniyet Amiri'ne rüşvet vererek kaçtığı öne sürülen uyuşturucu baronu İslam Yakut, kaldığı 5 yıldızlı bir otelin kral dairesine düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

İstanbul
00:00 - 21/06/2009 Pazar
Güncelleme: 03:01 - 21/06/2009 Pazar
Yeni Şafak
Barona 5 yıldızlı otelde operasyon
Barona 5 yıldızlı otelde operasyon

Narkotik Şube'de görevli bir başkomiserin rüşvet karşılığı kaçmasına göz yumduğu öne sürülen uyuşturucu baronu İslam Yakut, lüks oteldeki odasında aynı şubenin ekipleri tarafından yakalandı. Daha önce, ABD'nin uyuşturucu kaçakçıları listesinde yer alan Cumhur Yakut'un uyuşturucu baronu olan yeğeni İslam Yakut'a ait olduğu öne sürülen 88.5 kilo eroin ele geçiren Narkotik ekipler, Yakut'un yakalanması için Etiler Mayadrom'da operasyon düzenledi.

RÜŞVETLE SALIVERİLDİ

Başkomiser Mehmet E. ve 6 polisten oluşan ekibin, yakaladığı Yakut'u rüşvet karşılığı bıraktığı ortaya çıktı. Operasyonu bitiren ekibin şubeye döndüğünde “Kimseyi bulamadık” sözleri, kamera kayıtlarıyla yalanlanan Mehmet E. tutuklanırken, 6 polis ise serbest bırakıldı.

Olayın peşini bırakmayan Narkotik polisi, İslam Yakut'un 5 yıldızlı bir otelde sahte isimle kaldığını tespit etti. Otelin kral dairesine düzenlenen operasyonda Yakut yakalanarak gözaltına alındı. Adliyeye getirilen ve savcılık sorgusunda suçlamaları reddeden İslam Yakut, tutuklama talebiyle çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. n


Büyük baron ağabey Yakut

Yakut ailesi, 1996 yılında başlatılan "Asena Programı" çerçevesinde Türkiye ve yurtdışında uyuşturucu ticareti yaptığı için mercek altına alınan ailelerin başında geliyor. Terör örgütü PKK'nın finansörü olduğu iddia edilen Yakut hakkında Van, Diyarbakır ve İstanbul'daki mahkemelerden 4 ayrı tutuklama kararı çıktı. Bir türlü yakalanmayan Yakut'un sadece Avrupa'ya değil bazı Arap ülkelerine de uyuşturucu sattığı ileri sürülüyor. Eski Van Milletvekili Mustafa Bayram'ın damadı olan Cumhur Yakut'un, arandığı için uzun yıllar Dubai'de kaldığı, yaklaşık 2 yıldan beri ise İran'da bulunduğu belirtiliyor.



15 yıl önce