|

Barona darbe

PKK finansörü, uyuşturucu baronu Cumhur Yakut'un kardeşi 140 kilo eroinle yakalandı.

Ertan Kılıç
00:00 - 11/02/2009 Çarşamba
Güncelleme: 01:57 - 11/02/2009 Çarşamba
Yeni Şafak
Barona darbe
Barona darbe

ABD'nin uluslararası uyuşturucu kaçakçıları listesine giren 4 isimden biri olan Cumhur Yakut'un kardeşi Orhan Yakut, İstanbul narkotik ekiplerince 140 kilo eroinle yakalandı.

18 KİŞİ GÖZALTINDA

Edinilen bilgiye göre Afganistan üzerinden yurda sokulan 140 kilogram eroin, bir TIR'la İstanbul'a sokulmaya çalışılırken, Çamlıca gişelerinde durduruldu. Yapılan aramada gizli bölmelerde ele geçirilen 140 kilo eroinin sahibi olarak Orhan Yakut ve ortağı Avni Soydaş ile birlikte toplam 18 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

BAYRAM'IN DAMADI

7 yıl önce 55 kilo eroinle yakalanan ve hakkında yakalama kararı bulunan Orhan Yakut'un mensubu olduğu Yakut ailesi ise 13 yıl önce başlatılan Asena Programı çerçevesinde mercek altında tutuluyordu. Van eski milletvekili Mustafa Bayram'ın damadı olan Cumhur Yakut'un operasyon kapsamında son anda elden kaçırıldığı öğrenildi. Cumhur Yakut'un, ismi ilk kez 12 yıl önce Edirne'de 6 kişinin bir otobüste öldürülmesi olayıyla gündeme gelmişti. Cumhur Yakut, terör örgütü PKK'nın da finansörlerinden birisi olarak biliniyor.


15 yıl önce