|

Bartın'da korkutan orman yangını

Bartın’ın İnkum tatil beldesinde ormanda çıkan yangını söndürmek için çalışmalar sürüyor. Rüzgarın şiddetiyle büyüyen yangında 3 dönümlük çamlık alan yandı. Gece saatlerinde Bartın’ın İnkum tatil beldesi ormanlık alanda bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangını gören vatandaşlar durumu itfaiye ekiplerine haber verdi.

07:00 - 21/11/2022 Pazartesi
Güncelleme: 07:59 - 21/11/2022 Pazartesi
DHA
Bartın'da orman yangını
Bartın'da orman yangını
Bartın’ın İnkum tatil beldesinde ormanda çıkan yangını söndürmek için çalışmalar sürüyor. Rüzgarın şiddetiyle büyüyen yangında 3 dönümlük çamlık alan yandı.

Gece saatlerinde Bartın’ın İnkum tatil beldesi ormanlık alanda bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangını gören vatandaşlar durumu itfaiye ekiplerine haber verdi. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangına Orman İşletmesi'nin yanı sıra itfaiye ekipleri de müdahale etti. Sarp kayalık arazide yayılan alevler evlere yaklaşık 100 metre kala devam ediyor. Olay yerine İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, UMKE ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Yangın söndürme çalışmalarını Bartın Valisi Nurtaç Arslan ve Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın yerinde inceledi. Orman yangını için çevre il ve ilçelerden takviye itfaiye ekipleri istendi.

3 DÖNÜMLÜK ALAN YANARKEN 4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, “Yangın rüzgarında şiddetiyle hızla büyüdü. Bütün ekiplerimiz burada müdahaleleri devam ediyor. Şu anda evlere yaklaştı ama önlem almaya çalışıyoruz. Şu ana kadar 3 dönümlük alan yandı" dedi. Orman yangını nedeniyle İnkum Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler 4 kişiyi gözaltına alarak, karakola getirdi.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Bartın’ın İnkum tatil beldesinde ormanlık alanda başlayan yangın kontrol altına alındı. Yangında 15 dönüm alan küle döndü.

Bartın’ın İnkum tatil beldesinde gece saatlerinde ormanlık alanda yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına 44 araç ve 193 personelle müdahale edildi.

Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Garnizon Komutanı Dnz. Kd. Alb. Erkan Şahin, Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Emniyet Müdürü Şakir Engin Korkmaz, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ersin Arslan söndürme çalışmalarını yerinde takip etti.

Sarp arazide güçlükle gerçekleşen müdahaleler sonucu yangın yerleşim bölgelerine ulaşmadan kontrol altına alındı.

Soğutma çalışmalarının devam ettiği yangında 15 dönüm kızılçam ormanı küle döndü.

Yangınla ilgili başlatılan soruşturma çerçevesinde 4 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

#Bartın
#orman yangını
1 yıl önce