|

Bartın'daki FETÖ/PDY davalarında karar

Bartın'da örgüt üyesi olduğu iddiasıyla yargılanan 4 sanığa, 6 yıl 3 ay ile 10 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezaları verildi.

Yeni Şafak
21:36 - 3/08/2017 Perşembe
Güncelleme: 21:39 - 3/08/2017 Perşembe
AA
Foto: Arşiv
Foto: Arşiv

Bartın'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi olduğu iddiasıyla yargılanan 4 sanığa, 6 yıl 3 ay ile 10 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezaları verildi.

Bartın Ağır Ceza Mahkemesi'nde ayrı ayrı görülen duruşmalara, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla tutuklu sanıklar örgütün dershane ve okullarında öğretmenlik yapmış Harun Arslan, Nurullah Çetin, Sedat Dabak ile muhasebeci Murat Çatan ve avukatları katıldı.

Çetin, savunmasında ,"Hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum. Tutuksuz yargılanmak istiyorum. Ben, vatanıma, milletime bağlı birisiyim. Tahliyemi talep ediyorum." diye konuştu.

Sanık Arslan da yaptığı savunmada, "Ben terör örgütü üyesi değilim. ByLock indirdim, kurmak için uğraştım ama kuramadım. Suçlamaları kabul etmiyorum." ifadesini kullandı.

Mahkeme heyeti, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan Çetin, Dabak ile Çatan'a 10 yıl 6 ay hapis cezası vererek tutukluluk hallerinin devamını kararlaştırdı.

Heyet, Arslan'a ise 6 yıl 3 ay hapis cezası vererek adli kontrol şartıyla tahliyesine hükmetti.

#Bartın
#FETÖ
#Dava
7 yıl önce