|

Başarıyı milli savunmaya borçluyuz

Savunmada yüzde 20’den yüzde 65’lere çıkan yerli üretimin terörle mücadelede başarıyı da beraberinde getirdiğini vurgulayan Hulusi Akar, güncel verileri paylaştı: “Son 45 günde yurt içi ve sınır ötesine yapılan operasyonlar ve hava harekatlarında 366 terörist etkisiz hale getirildi.”

Haber Merkezi
04:00 - 20/09/2018 Perşembe
Güncelleme: 05:58 - 20/09/2018 Perşembe
Yeni Şafak
​Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar
​Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla düzenlenen Gaziler Günü Töreni’nde bir konuşma yaptı. Şehitlik ve gazilik mertebesine ulaşma isteğinin Peygamber ocağı olarak bilinen Türk ordusunun kahraman ve fedakar mensuplarının en büyük motivasyon kaynaklarından olduğunu belirten Akar, terörle mücadeleye ilişkin bilgiler de verdi.

SON TERÖRİST ÖLÜNCEYE KADAR

Devletin ve milletimizin bekasını hedef alan FETÖ, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ gibi terör örgütleriyle mücadelenin ‘ölürsek şehit, kalırsak gazi’ anlayışıyla son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edeceğini belirten Akar, bu konudaki kararlılığın sonuçlarının somut olarak görüldüğünü söyledi: “Son 45 gün içinde yurt içi ve sınır ötesine yapılan büyük ve orta çaplı operasyonlarda, hava harekatlarında elebaşları dahil toplam 366 terörist etkisiz hale getirilmiştir.”

YERLİ ÜRETİM VURGUSU

Son yıllarda payı yüzde 20’den yüzde 65’e çıkan yerli ve milli savunma sanayiine dikkat çeken Akar, bu sayede çok sayıda teröristin, özellikle elebaşlarının etkisiz hale getirilmesinin örgüte katılımları azaltıp kaçışları hızlandırdığına işaret etti. Akar, “Yurt içinde veya sınır ötesinde nerede olursa olsunlar terör örgütü üyeleri takip edilecek, bulunacak ve tamamı etkisiz hale getirilecektir. Terörle mücadelemiz ancak bu şekilde son bulacak, tamamlanacaktır” dedi.

İNTİKAMLARI ALINIYOR

Konuşmasını bir şehidin cebinden çıkan “Olur ya bir çatışmada ölürsem, arkamdan yas tutmayın. Bırakın toprağımda rahat içinde yatayım. Yaramın kanını silmeyin, ahirette hesabı sorulacak. Göğsümden kör kurşunu çıkarmayın, o benim madalyam olacak” dizeleriyle tamamlayan Akar, “Şehit ve gazilerimizin kanı yerde bırakılmadığı gibi, bundan sonra da bırakılmayacak, ana, baba, eş ve özellikle evlatlarının gözyaşlarının da hesabı soruldu, sorulmaya devam edecek” dedi.

  • K.Irak’ta 8 PKK’lı daha
  • Irak’ın kuzeyinde PKK’lı 8 terörist öldürüldü. Genelkurmay’dan yapılan açıklamada, Haftanin ve Gara bölgelerine düzenlenen hava harekatında etkisiz hale getirilen teröristlerin üs bölgelerine saldırı hazırlığında olduğu belirtildi.
#Hulusi akar
#Milli Savunma
6 yıl önce