|

Başbakan İran yolcusu

Başbakan Erdoğan, hastalığı nedeniyle ara verdiği yurt dışı gezilerine 4,5 aylık aranın ardından Almanya ile başlıyor. Erdoğan, daha sonra Güney Kore'deki 'Nükleer Güvenlik Zirvesi'ne katılacak ardından İran'a geçecek

Aa
00:00 - 6/03/2012 Salı
Güncelleme: 03:28 - 6/03/2012 Salı
Yeni Şafak
Başbakan  İran yolcusu
Başbakan İran yolcusu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 26 Kasım'daki sindirim sistemi ameliyatı ve 10 Şubat'taki tamamlayıcı operasyon ile ara verdiği yurt içi ve yurt dışı gezilerine yeniden başlıyor.

Tedavi sürecinde doktorların uyarısı nedeniyle gezilere ara veren Erdoğan, bu süreçte sadece KKTC'nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın cenaze merasimi için KKTC'ye gitti. "Mart ayından itibaren tempoyu artırırız" diyen Erdoğan, programını da büyük ölçüde netleştirdi. Erdoğan, KKTC'ye zorunlu ziyaretin dışında, 135 günlük aranın ardından "planlı" yurt dışı temaslarına başlamış olacak. 8 Mart'ta Mardin'e gidecek olan Erdoğan'ın, ameliyat sonrası ilk yurt dışı gezisinin durağı Almanya. 17 Mart'ta Almanya'ya gidecek Başbakan, Almanya'da Der Steiger ödülünü alacak. İsveç Kraliçesi Silvia, eski Almanya Cumhurbaşkanı Horst Köhler'in de aralarında olduğu isimlerle birlikte Bochum'da düzenlenecek törene katılacak olan Erdoğan'a "sorumluluk, dürüstlük, açıklık ve başarı" kriterlerini simgeleyen ödül takdim edilecek.

26-27 Mart'ta Güney Kore'deki "Nükleer Güvenlik Zirvesi"ne katılacak Erdoğan, 28 Mart'ta ise İran'da Devlet Başkanı Mahmud Ahmedinejad ile bir araya gelerek zirvede alınan kararlarla ilgili mesajı iletecek.


Putin'e tebrik telefonu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dört yıllık aranın ardından Rusya Devlet Başkanlığı koltuğuna yeniden oturan Vladimir Putin'i tebrik etti. Telefon görüşmesinde Putin'in Türkiye'ye büyük önem verdiğine değinerek önümüzdeki süreçte de ikili ilişkileri daha ileri düzeye taşımak için çaba harcayacağını belirttiği öğrenildi.


Askere yeni düzenleme yok

Başbakan Tayyip Erdoğan başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da gündemdeki önemli konuların masaya yatırıldığı Bakanlar Kurulu 5.5 saat sürdü. Erdoğan başkanlığında 35 gün aradan sonra toplanan Bakanlar Kurulu ile ilgili açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 'Askerlerin Başbakan'ın izniyle soruşturmaya tabi tutulmasıyla ilgili bir düzenlemenin olmadığını' söyledi.

Askerlerin de MİT düzenlemesinde olduğu gibi Başbakan'ın izniyle soruşturmaya tabi tutulacağı yönündeki iddiaları Milli Savunma Bakanı'na sorduğunu belirten Arınç, kendisine, böyle bir çalışmanın olmadığı bilgisinin verildiğini söyledi. Bugün Yargıtay önünde meydana gelen patlamaya ilişkin incelemenin sürdüğünü belirten Arınç, “Bombanın patladığı yer hareketli bir bölge, bulvar üzeri. Patlayıcının tahrip gücünün yüksek olmadığı anlaşılıyor. Tesellimiz herhangi bir can kaybı olmaması” diye konuştu. Sözde Ermeni soykırımını inkarı suç sayan düzenlemenin iptali sonrası Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin benzer girişimlerde bulunacağı yönündeki haberlerin sorulması üzerine Arınç, daha önce Fransa'ya karşı alınan yaptırım kararlarının devam ettiğini vurguladı.



Yüzyılın devlet adamı

Slovenya'nın Ankara Büyükelçisi Milan Jazbec, Slovenya'da faaliyet gösteren Ortadoğu ve Balkan Araştırmaları Enstitüsü'nün (IFIMES) Erdoğan'ı yüzyılın devlet adamı seçtiğini açıkladı. Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Hatay'a giden Jazbec, "Sayın Başbakan'a ödülünü Slovenya'da düzenlenecek bir tören ile vermeyi planlıyoruz' dedi.



12 yıl önce