|

Başbakan Yıldırım: Ana muhalefete yakışmaz

Başbakan Binali Yıldırım gazetecilerin sorularını yanıtladı. Terör operasyonlarına ilişkin kararlılık mesajı veren Başbakan, "Tehdit oldukça gerekeni yapacağız. Önemli olan ülkemizin güvenliğidir" diye konuştu. CHP'nin Danıştay'a dava açma kararını da değerlendiren Başbakan, "Bunlar beyhude gayretlerdir. Millet son sözünü söyledi" dedi ve CHP'nin tavrına ilişkin, "Ana muhalefet partisine yakışmaz" dedi.

Yeni Şafak
14:12 - 21/04/2017 Cuma
Güncelleme: 15:18 - 21/04/2017 Cuma
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım.
Başbakan Binali Yıldırım.

Başbakan Binali Yıldırım gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Uludere'de maalesef saha taramaları esnasında 2 askerimiz şehit edildi ve karşılığı hemen verildi. Oradaki terör yuvaları darmadağın ediliyor. Bu mücadele devam edecek. Türkiye'nin sınırlarının dışında tehdit var olduğu müddetçe, Türkiye bunların hepsine gereken karşılığı verir. Önemli olan ülkemizin güvenliğidir.

CHP Danıştay'a gidiyor

Millete gittik. Kararı millet verdi. Milletin kararını mahkemelerde şikayetle düzeltmek demokrasinin bir yolu değildir. Ama tabii şikayet yolunu herkes kullanma durumundadır. Kullanmak isterlerse buna diyecek bir şeyimiz yoktur. Ama millet sözünü söylemiştir. Evet sonucu tecelli etmiştir. Milletin zamanını daha fazla israf etmenin bir manası yoktur.

Yüksek Seçim Kurulu her seçimle ilgili itirazı karara bağlar ve mesele biter. Seçimler konusunda YSK'nın verdiği karar kesindir. Bunun üzerine herhangi bir yargı yolu yoktur. Ama buna rağmen gidebilirler. İstedikleri yere gidebilirler. Neticede milletin kararının üzerine hiçbir mahkeme bir karar veremez.

Bunlar beyhude gayretlerdir, millet son sözünü söyledi. Yenilen pehlivan güreşe doymaz. Milletin kararını sindirmemek anlamına gelir. Bu da ana muhalefet partisine yakışmaz. Ana muhalefet partisinde kim son sözü söylüyor onu da anlamış değiliz. Herkes ayrı bir telden çalıyor."


#Binali Yıldırım
#Açıklama
7 yıl önce