|

Başbakanlık'ta operasyon

Hizbullah Operasyonu Başbakanlık'a kadar sıçradı. Başbakanlık'a gelen Terörle Mücadele Ekipleri, sözleşmeli personelden Abdulsamet Yıldız'ı gözaltına aldı.

.
00:00 - 22/01/2000 Cumartesi
Güncelleme: 11:20 - 3/01/2014 Cuma
Yeni Şafak
Başbakanlık'ta operasyon
Başbakanlık'ta operasyon

ANKARA- Hizbullah Operasyonu'nun Ankara ayağında dün önemli bir gelişme yaşandı. Etimesgut'ta yapılan operasyon çerçevesinde alınan bilgilerle hareket edet Terörle Mücadele Ekipleri, Başbakanlık'a gelerek İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı sözleşmeli personeli Abdulsamet Yıldız'ı gözaltına aldılar. Dün, Bakanlar Kurulu'nun sürdüğü saatlerde Başbakanlık kolidorlarında gizli bir Hizbullah Operasyonu yapıldı. Öğle saatlerinde Başbakanlık'a gelerek Müsteşar Ahmet Şagar ile görüşen Ankara Emniyet Müdürü Kemal İskender, operasyonlar çerçevesinde sanık konumunda olan bazı kişiler için yetkili amir sıfatıyla Müsteşar Şagar'dan izin aldı. Şagar'ın izin vermesinden sonra harekete geçen Terörle mücadele ekibi, Başbakanlık'a gelişinde önce koruma müdürü Bedri Yanar'a durumu bildirdi. Yanar ile birlikte İdari Mali İşler Daire Başkanı Selami Aktepe'nin makamına geçen ekip, Aktepe'ye Yıldız'ı gözaltına alma emrini bildirdiler. Yıldız'ı bir evrak bahanesiyle yanına çağıran Aktepe, sanığı ekibe teslim etti.Yıldız'ın, Ekim 1997'de Anasol Hükümeti döneminde göreve getirildiği belirlendi.

Ecevit, Tantan'ı kutladı

Bu arada, Başbakan Bülent Ecevit, Hizbullah örgütüne yönelik düzenlenen operasyon nedeniyle İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'ı Bakanlar Kurulu toplantısında kutladı. Tantan da, Ecevit'in ögülerine teşekkür etti.


24 yıl önce