|

Başıboş pitpull dehşeti: Küçük kız ölümden döndü

Kırıkkale'de başıboş gezen pitbull cinsi köpek, 8 yaşındaki küçük Nimet'e saldırdı. Bacağından yaralanan çocuk, hastanede tedavi altına alındı. Köpeğin sahibi gözaltına alınırken, 10 bin 434 lira da ceza kesildi.

09:29 - 1/04/2021 Perşembe
Güncelleme: 09:36 - 1/04/2021 Perşembe
DHA
Küçük kızın hayati tehlikesi olmadığı öğrenildi.
Küçük kızın hayati tehlikesi olmadığı öğrenildi.

Olay, Merkez ilçesi Nenehatun Caddesi'nde meydana geldi. Arabalarına bakmak için babasıyla evden dışarı çıkan Nimet Savaş, sokakta başıboş gezen pitbul cinsi köpeği görünce korkarak paniğe kapıldı. Küçük kızın paniklemesinin ardından köpek, Savaş'a saldırdı. Köpek tarafından sol bacağından ısırılan çocuğun bağrışlarını duyan yakınları, Savaş'ı güçlükle köpekten kurtarabildi. Ailesi tarafından hastaneye götürülen ve bacağında 4 diş izi bulunan Nimet Savaş'a kuduz aşısı yapıldı. Savaş'ın hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.



"Çocuğum için travma oldu"

Arabaya bakmak için evlerinden dışarı çıktıklarını söyleyen baba İlker Savaş, köpeğin başıboş bir şekilde sokakta gezdiğini söyledi. Yaşanan olayı anlatan Savaş, "
Pitbul köpeğinin gezdirilmesi, ağızlıksız gezdirilmesi yasak. Köpek başıboş bir şekilde geziyordu. O arada çocuk panikleyince köpek saldırıya geçti. Saldırınca da çocuk korktuğu için bağırdı. Emniyetten aradılar birazdan ifade vermeye gideceğiz. Çocuğun yaşadığı korku yetiyor, çocuk bunu aklından çıkaramayacak. Burada serum, iğne, kuduz aşısı yapıldı. Onu bekliyoruz
" dedi.

  • Gözaltına alınan köpeğin sahibi O.K.Y. hakkında 10 bin 450 lira para cezası ile adli ve idari işlem başlatıldı. Pitbul cinsi köpeğe de polis ekipleri tarafından el konuldu.


#kırıkkale
#pittbull
#saldırı
3 yıl önce