|

Başından yaralandı

00:00 - 22/03/2007 Perşembe
Güncelleme: 01:17 - 22/03/2007 Perşembe
Yeni Şafak
Başından yaralandı
Başından yaralandı

Siirt'te, Çakmak Mahallesi'nde Nevruz Bayramı'nı kutlayan bir grup, üst araması yapmak isteyen polisi taşladı. Polise yönelik yapılan taşlı saldırı sırasında bir kadın başından yaralandı. Çok sayıda göstericinin Öcalan lehine slogan attığı kutlamalarda provokasyon yaptıkları iddiasıyla 4 kişi gözaltına alındı. Şırnak Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada ise önceki gün saat 19.50 sıralarında Yemişli köyünde bir grup vatandaşın Nevruz ateşi yaktıkları sırada, grup içinden rastgele açılan ateş sonucu Mehmet Arteş'in karın kısmından yaralandığı belirtildi.


Yabancılar yoğun ilgi gösterdi

Diyarbakır'da yapılan Nevruz kutlamalarına çok sayıda yabancı gözlemci katıldı. Diyarbakır'a gelen İnsan Hakları Organizasyonu üyesi Franko Casagrande adlı İtalyan gözlemci, Kürt halkının yanında olduklarını ifade ederek, " Onların davasını destekliyoruz. " dedi.Brezilyalı Juliana Kroeger adlı gazeteci ise Portekizce yaptığı konuşmada, " Kürt halkının içinde bulunduğu durumu, buradaki aktiviteyi, bayramı aktarmak için buradayız" diye konuştu.


Nevruz ateşini İtalyanlar yaktı

Mardin'in Kızıltepe ilçesindeki kutlamalara yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Kutlamalara DTP Parti Meclis üyesi Selanik Önen, DTP İl Başkanı Ferhan Türk ve İtalya'dan gelen 8 kişilik bir Sivil Toplum Örgütü üyeleri de katıldı. Platform önüne kurulan Nevruz ateşini de yakan İtalyan heyetin, kendilerine gösterilen sevgi gösterilerine zafer işareti yaparak karşılık vermeleri dikkat çekti.


17 yıl önce