|

'Basit polemiklere girmeyeceğiz'

Başbakan Erdoğan, muhalefetle basit polemiklere girmeyeceklerini belirterek, teşkilata, "Türkiye'nin itişme kakışma ile nereye geldiği ortada. Fosilleşmiş kavga anlayışında olanlarla aynı seviyeye inmeyin" dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 14/07/2005 Perşembe
Güncelleme: 15:03 - 12/06/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Tayyip Erdoğan, siyaset ve siyaset dışı kurumların eleştirilerine sert çıktı. Erdoğan: "İtişmeyle, kakışmayla hangi noktalara geldiğini millet iyi biliyor. Siyasi hayatını, kurumsal varlığını çatışma kültürü üzerine inşa edenler bu gerçeğe karşı büyük bir aymazlık ve körlük içindeler" dedi. Erdoğan, AK Parti İl Başkanları toplantısında yaptığı konuşmada, basit polemiklere girmeyeceklerini, miadı dolmuş siyaset anlayışına destek olmayacaklarını söyedi. Erdoğan, "Türkiye'nin hedefleriyle ilgili hassasiyetlerimizi koruyarak, siyasetin bu demode aktörlerini milletimize teşhir edeceğiz. Bazı konularda eğer susuyorsak, onları haklı gördüğümüzden değil, aksine onları halkımıza ifşa etme anlayışımız yüzündendir" dedi.

'Kötü tecrübeyi' hatırlattı

Siyaset kurumuna 'dışardan' yapılan eleştirilere cevap veren Erdoğan, üstü kapalı 28 Şubat sürecini hatırlattı. Türkiye'nin konuşulması gereken konularını siyaset kurumunun ele alması gerektiğini anlatan Erdoğan, muhalefet partilerini de uyardı: "Bunları konuşması gereken de siyasettir, siyasetçilerdir. Türkiye, başta siyaset kurumları olmak üzere bütün kurumlarıyla Türkiye'yi geleceği taşıyacak fikirleri konuşmalı. İtişmeyle, kakışmayla hangi noktalara geldiğini bu millet çok iyi biliyor. Bir kötü tecrübeye daha ihtiyacımız yok. Ama siyasi hayatını, kurumsal varlığı çatışma kültürü üzerine inşa edenler bu gerçeğe karşı büyük bir aymazlık ve görmezlik, körlük içinde olmaya devam ediyorlar. İş üretenlerle laf üretenler teraziye konduğu zaman bu gerçek bir kez daha ortaya çıkacaktır."

Muhalefete 'balçık' eleştirisi

Erdoğan, ABD'ye yaptığı geziyi muhalefet partisinin "zengin sofralarında göz yaşı dökmek" diye eleştirdiği hatırlatarak şöyle konuştu: "Eğer ihracaat derdiniz varsa dünya devleriyle konuşacaksınız. Kimse sizi arayıp bulmaz. Bunu bilmekten aciz olanlarla konuşmaya gerek yok. Zannediyorlar ki biz bunu söylersek güneşi balçıkla sıvayacağız. Kusura bakmayın. Güneş balçıkla sıvanmaz. Sadece balçık olduğun ortaya çıkar."

  • HABER MERKEZİ / ANKARA


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    19 yıl önce