|

Başka bir bayrak istemeyiz

Muş Valisi Seddar Yavuz, "Başka bir bayrak istemeyiz. Bu bayrak Kürtlerin de bayrağıdır, bu devlet Kürtlerin de devletidir. Kürtlerin başka devlet aramasına gerek yok" dedi.

Yeni Şafak
18:32 - 7/04/2016 Perşembe
Güncelleme: 15:33 - 7/04/2016 Perşembe
AA

Kent merkezinde vatandaşlarla sohbet eden Vali Yavuz, "Başka bir gelecek aramayın, çocuklarınıza sahip çıkın. Çocuklarınızın kandırılmasına izin vermeyin" diye konuştu.



Bölge insanına bu konuda büyük görev düştüğünü dile getiren Yavuz, şu ifadeleri kullandı:



"Biraz da siz görev alın, haykırın. Bu bölgede yaşayan insanların hepsi sorumluluk alacalar. Bu alçaklar vatandaşı öldürüyor, vatandaşa zulüm ediyor. Adamı diyor ki 'evinin kapısını kapatmayacaksın ben geleceğim'. Alçak, benim kızım var, karım var. Benim evimde işin ne senin? Burada benim polisimi, askerimi, vatandaşımı öldüren insanların cenazesine şehit dersen onlar şehit olabilir mi? Kuran-ı Kerim 'Allah yolunda ölenler şehittir' diyor. Bu adamlar Allah yolunda mı ölüyor? Kuran yolunda mı ölüyor bu adamlar? Bu insanlar ülkenin bin yıllık kardeşliğine kastediyorlar. Bin yıllık kardeşliğe kastedenler şehit olamaz. Cehenneme zümre olur."



Valilik olarak herkesi kucakladıklarını aktaran Yavuz, şöyle devam etti:


"Türkiye çok ciddi mesafeler katetti. Daha da katedeceğiz. Şu anda biz fakir fukara ülke değiliz. Zengin bir ülkeyiz ama şunu iyi bilin daha da zenginleşeceğiz ellerimizi kenetlediğimiz zaman. Başka bir bayrak istemeyiz. Bu bayrak Kürtlerin de bayrağıdır, bu devlet Kürtlerin de devletidir. Kürtlerin başka devlet aramasına gerek yok. Kürtlerin devleti var zaten. Kürtlerin devleti Türkiye Cumhuriyeti Devletidir. Bütün Müslümanların devleti Türkiye Cumhuriyeti Devletidir. Afganistan'dan, Suriye'den, İran'dan kaçıyor Türkiye'ye geliyor.''



''Bakın ben vali olarak diyorum; Kürt kadar Kürdüm, Arap kadar Arabım, Türk kadar Türküm." diyen Vali Yavuz, "Herkes bu fikirde olmalı, herkes bunları söylemeli. Herkes bunları söylerse huzur olur. Biz 79 milyonu vatan evladı olarak asla ayırmıyoruz. Ayırsak biz Varto'dan, Bulanık'tan Vali yapmayız. Varto'dan ve Bulanık'tan vali varsa Kürt sorunu yok demek" ifadesini kullandı.



#Muş Valisi Seddar Yavuz
#Kürtler
#bayrak
8 yıl önce