|

Başkan Demir, siyaseti hekimliğe tercih etti

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, 20 yıllık diş hekimliği hayatına veda etti. Siyasetin diş hekimliğinden daha zevkli olduğunu belirten Demir, "Halka hizmet etmekten büyük keyif alıyorum" dedi..

Yeni Şafak
00:00 - 3/10/2004 Pazar
Güncelleme: 19:21 - 25/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
Başkan Demir, siyaseti

hekimliğe tercih etti
---------------------- manset ---------------------

  • HAMİT ETEEVRANS/İSTANBUL


    Yirmi yıl diş hekimliği görevi yaptıktan sonra siyasete atılan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, siyasetin kendisini çektiğini ve halka hizmet etmekten büyük haz aldığını söyledi. "Siyaseti diş hekimliğine tercih ederim" diyen Başkan Demir, 7 aydır diş hekimliğini yapmadığını ve bu mesleği tamamen bırakmayı düşündüğünü ifade etti. Demir, "Şu an yaptığım işten çok zevk alıyorum. Bu yüzden bir daha diş hekimi olarak görev yapmayacağım. Hekimlik zevkliydi ama, halka hizmet etmek bundan daha çok zevkli. Çünkü halkın arasına giriyor, halkla içiçe yürüyor, 'gülen gözler ve yüzler olarak da karşılığını alıyorsunuz" diye konuştu.
    'Yarama tuz basıyorsunuz'

    Fatih'in eğitim seviyesini yükseltecek projelere imza atacaklarını ve turizm açısından Fatih'te yeni ataklar yapacağını belirten Demir, bölgede iç göçler, ekonomik, sosyal ve kültürel nedenlerden dolayı eğitim seviyesinin düştüğünü de vurguladı. Demir, hedeflerinin en kısa zamanda Fatih'i yaşanılır hale getirmek olduğunu ifade etti. En büyük sorunlarının Anıtlar Yüksek Kurulu olduğunu belirten Demir, büyük özveriyle çalışıp ürettikleri projelerin bazılarının Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan izin çıkmadığı için askıya alındığnı kaydetti. İlçenin büyük bölümü imara kapalı olduğu için, belediyenin gelirinin olmadığını belirten Demir, "Çok sayıda projelerimiz ve beklentimiz var. Fatih için çaba sarfedenlerin önünün açılması gerekir" dedi. Belediyenin geliri yok" diye konuştu.

    'Halkımı çok seviyorum'
    Halkla içiçe olmak ve hizmet etmenin kendisine büyük haz verdiğini söyleyen Başkan Demir, bu amaçla bölge halkına yönelik sosyal ve kültürel faaliyetleri arttırarak, her hatfa yeni etkinliklere imza atıyor. Geçtiğimiz günlerde belediyenin düzenlediği Boğaz turunda ilçe halkıyla doyasıya eğlenen ve günü vatandaşlarla birlikte geçiren Başkan Demir'in bu tavrı, vatandaşlardan da büyük destek görüyor. Her fırsatta vatandaşlarla sohbet eden ve ilçenin sorunlarını konuşan Başkan Demir, "İşte hizmetin ödülü bu. Halkın gözlerinin içi ve yüzü güldükçe ben mutlu oluyorum" dedi.


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    20 yıl önce