|

Başkan Topbaş'tan 'kar' uyarısı

Hırvatistan Ekonomi Çalışma ve Girişimcilik Bakanı Branko Vukelic ile görüşen Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Pazar günü İstanbul'u etki altına alması beklenen kar yağışı konusunda vatandaşları uyardı.

İha
00:00 - 26/01/2007 Cuma
Güncelleme: 20:03 - 26/01/2007 Cuma
Yeni Şafak
Başkan Topbaş'tan 'kar' uyarısı
Başkan Topbaş'tan 'kar' uyarısı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Hırvatistan Ekonomi Çalışma ve Girişimcilik Bakanı Vukelic başkanlığındaki Hırvat heyeti ile Saraçhane Belediye Sarayı'ndaki makamında bir süre görüştü. Hırvatistan ile İstanbul ve Türkiye'nin ilişkilerini güçlendirmek istediklerini belirten Başkan Topbaş, “İlişkilerimizi güçlendirmek için kültürel, sanatsal ve ekonomik alanda işbirliği oluşturmak istiyoruz. Bu konuda hükümet bazında temasa geçileceğini düşünüyorum. Hükümetimizin çıkaracağı yol haritası bizim için çok önemli” dedi. Türk ve Hırvat halklarının dostluğuna dikkat çeken Hırvatistan Ekonomi Çalışma ve Girişimcilik Bakanı Branko Vukelic ise, “Dostluk ilişkilerimizi ekonomik ilişkilere de aktarmak istiyoruz. İstanbul'a mutlaka tekrar geleceğim. Birçok Hırvat'ın da bu güzel şehre gelerek görmek isteyeceğine inanıyorum. Türkler'in de Hırvatistan'ı görmesini umut ediyorum. Ekonomi ve turizm alanındaki işbirliği, her iki ülkenin daha iyi tanınması açısından çok önemli” diye konuştu.

Görüşmenin sonunda Başkan Kadir Topbaş, konuğuna İstanbul'u fotoğraflarla tanıtan bir kitap ile İstanbul şarkılarının yer aldığı bir CD hediye ederken, Bakan Vukelic de Topbaş'a Hırvatistan'a özgü bir kravat hediye etti.

Görüşmenin ardından gazetecilerin beklenen kar yağışıyla ilgili sorularını cevaplandıran Başkan Kadir Topbaş, kar yağışına karşı gerekli tedbirleri aldıklarını belirtti. Topbaş, İstanbullular'dan evlerinin önlerini temizleyerek kendilerine yardımcı olmalarını istedi. Karla mücadele için teyakkuz haline geçtiklerini ve İstanbul'un belli noktalarına araçların konuşlandığını belirten Başkan Topbaş, “Güvenlik şeritleri kullanılmaması konusunda hassasiyet gösterilmeli. Sabah saatlerinde yoğun bir kar yağışı olursa bireysel araçlarla çok zorunlu değilse çıkmayalım, toplu taşıma araçlarını kullanalım. Geçen yıla oranla bu yılki ekipmanlarımız arttırdık” dedi.

Köylerde atıl kalan traktörler için karla mücadeleyle ilgili aparatlar hazırladıklarını söyleyen Kadir Topbaş, bu yıl ilk kez köylülerin traktörleriyle karla mücadele çalışmalarına katılacaklarını açıkladı. İstanbullular'ın bilinçli hareket etmesinin önemine dikkat çeken Topbaş, AKOM'da hava durumunun yakından izlendiğini de sözlerine ekledi.

17 yıl önce