|

Başkentte korsan kitap operasyonu

Ankara Keçiören'deki bir depo ile Olgunlar Caddesi'ndeki bazı kitapçıların da aralarında bulunduğu farklı adreslere düzenlenen operasyonda çok sayıda korsan kitap ele geçirildi.

Aa
00:00 - 18/06/2014 Çarşamba
Güncelleme: 10:41 - 18/06/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Başkentte korsan kitap operasyonu
Başkentte korsan kitap operasyonu

Ankara Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü Fikri Mülkiyet Suçları Büro Amirliği ekipleri, bir süredir yürüttükleri teknik ve fiziki çalışmalar sonucunda 16 Haziran'da Keçiören'de 3 depo ile Olgunlar Caddesi'ndeki bazı kitapçılara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan mahkeme kararları ile eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, Olgunlar Caddesi'nde orta alanda tezgah üzerinde ve Demir dolaplarda yapılan arama ve denetimlerde 3 bin 828 adet bandrolsüz kitap ele geçirilirken, konuyla ilgili 1 kişi hakkında yasal işlem yapıldı. Aynı gün Keçiören'de 3 ayrı depoda yapılan aramalarda da 12 bin 718 adet bandrolsüz kitap ele geçirildi.

Depoda ele geçirilen bandrolsüz kitapların Olgunlar Sokak'ta piyasaya sürülmeye hazır olduğu ve bu kitapların çok satanlar listesindeki kitaplardan oluştuğu tespit edildi.

Operasyonda, piyasaya sürülmek üzere toplam 16 bin 546 bandrolsüz kitap ele geçirilirken, yakalanan kitaplardan öne çıkan korsan kitaplar ise şöyle:

"Elif Şafak'ın Ustam ve Ben', Kahraman Tazeoğlu'nun 'Bukre', Canan Tan'ın 'Hasret', Ahmet Batman'ın 'Sabah Uykum', Jojo Moyes'in 'Senden Önce Ben', Nerin Bezmen'in 'Kurt Seyt Murka-Shura', John Green'in 'Aynı Yıldızın Altında', Jojo Moyes'in 'Sevgilimden Son Mektup', Serkan Özel'in 'Sıcak Ayaz', Selman Kayabaşı 'Operasyon'."

Yapılan arama ve denetimlerde ele geçirilen materyalin piyasa değerinin yaklaşık 330 bin TL olarak değerlendirildiği bildirildi.

10 yıl önce