|

Başkentte polis cinneti

Ankara Altındağ'da polis memuru Veli A. dehşet saçtı. Veli Akpan önce kayınvalidesi ve eşini, daha sonra koruma ve şoförlüğünü yaptığı Altındağ İlçe Emniyet Amirlerinden Ali Sapan'ı vurdu. Akpan'ın kayınvalidesi ağır yaralanırken eşi ve Sapan yaşamını yitirdi

Ankara
00:00 - 13/11/2011 Pazar
Güncelleme: 01:33 - 13/11/2011 Pazar
Yeni Şafak
Başkentte polis cinneti
Başkentte polis cinneti

Başkentte Altındağ'da görevli polis memuru, önce evinde eşini ve kayınvalidesini, daha sonra görev yaptığı birimdeki amirini tabancayla vurdu. Polis memurunun eşi ve amiri hayatını kaybederken, kayınvalidesi yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Altındağ İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğinde görevli Veli Akpan, Karapürçek'teki evinde ismi henüz öğrenilemeyen eşi ve kayınvalidesini tabancayla vurdu. Daha sonra görevli olduğu Hasköy'deki Asayiş Büro Amirliğine gelen Veli Akpan, şoförlüğünü yaptığı emniyet amiri Ali Sapan'ın yanına geldi. Akpan, burada da amiri Ali Sapan'ı kurşun yağmuruna tuttu. Olayın ardından tekrar evine dönen Veli Akpan meslektaşları tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

EŞİYLE SORUNLARI VARDI

Hasköy'deki Asayiş Büro Amirliğine gelen İl Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, incelemelerde bulunduktan sonra gazetecilere açıklama yaptı. Elim bir olay yaşadıklarını belirten Çatalkaya, büro amirliğinde görevli Veli Akpan'nın evindeki bir takım sorunlarından dolayı eşini ve kayınvalidesini vurduğunu söyledi.

Çatalkaya, daha sonra Veli A'nın asayiş büro amirliğinde şoförü olduğu amiri Ali Sapan'ı vurduğunu belirtti. Veli A'nın eşinin öldüğünü, kayınvalidesinin ise yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını ifade eden Çatalkaya, Sapan'ın ise olay yerinde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadığını kaydetti.

NASIL KATİL OLDU ANLAYAMADIM

Sapan'ın cenazesi emniyete ait cenaze aracıyla Keçiören Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

Katil zanlısı polis memuru Akpan'ın komşusu Mahmut Can, olaya şahit olduğunu belirterek, "Tabancasına sarılıp karısını ve kaynanasını vurdu. Ancak hangi amaçla cinayeti işlediğini bilmiyorum. Bu insanın böyle birşey yapmasına inanamıyorum" dedi. Polis memuru Akpan'ın oğlunun derslerindeki başarısından dolayı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den ödül aldığı ifade edildi.


12 yıl önce