|

Başkonsolos Specht'ten AK Parti'ye ziyaret

ABD Adana Başkonsolosu Linda Stuart Specht'in ziyaret ettiği AK Parti İl Başkanı Muhammed Dara Akar, bütün çabalarının Orta Doğu'ya istikrar ve huzurun gelmesi olduğunu kaydetti.

Yeni Şafak
13:16 - 15/10/2015 Perşembe
Güncelleme: 13:19 - 15/10/2015 Perşembe
IHA

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere dün Diyarbakır'a gelen ABD'nin Adana Başkonsolosu Linda Stuart Specht, AK Parti İl Başkanı Muhammed Dara Akar'ı ziyaret etti. Ziyarette, son aylarda bölgede yaşanan olaylar ele alındı. Burada konuşan Akar, parti olarak etnik kökeni ne olursa olsun Orta Doğu'da yaşayan herkesi kardeş olarak gördüklerini belirterek, bütün çabalarının Orta Doğu'ya bir an önce istikrarın, huzurun ve güvenin gelmesi olduğunu kaydetti. Akar, “Orta Doğu'da yaşayan herkes kardeşimizdir, bizim onlarla tarihsel bağlarımız vardır. Biz orada ölümlerin olmasını istemiyoruz. Onlarla el ele verip huzur, güven ve barış ortamını bozmak isteyenlere karşı birleşeceğiz. Bunu yaparak bin yıldır süren kardeşliğimizi devam ettireceğiz. Bu durum tüm dünyaya ve Orta Doğu'ya örnek olacaktır” dedi.



Orta Doğu'da yaşanan çatışmaların birçok insanın ölümüne yol açtığını aktaran Akar, Türkiye'nin bölgede aktör olduktan sonra, Orta Doğu'da kirli bir savaş yürütüldüğüne dikkat çekti. Akar, “Son süreçte özellikle IŞİD üzerinde bir takım odaklar Orta Doğu'yu bir kan gölünü çevirmenin gayreti içerisine girdi. Türkiye'nin tarihi misyonuna yeniden dönerek, Orta Doğu'da barışın sağlanması ve beraberinde Türkiye'nin İslam dünyasının bütünleştirici rolünü gerçekleştirdiğine inanıyoruz” diye konuştu.



“TERÖR İLE HİÇBİR HAK KAZANILAMAZ”


Son dönemlerde yaşanan terör olaylarına da değinen Akar, yaşanan olayların tamamen ahlak dışı olduğunu ve halkın buna sessiz kalamayacağını belirtti. Terörün insanlık suçu olduğunu ve haklı bir gerekçesi olamayacağını dile getiren Akar, şunları kaydetti:



“Türkiye, tarihinde benzeri birçok zorluğu atlatmış güçlü bir devlettir. Milletimiz el ele vererek bu günleri de atlatacağımıza inanıyoruz. Teröre hayır diyen, milletimizin birlik ve beraberliğini isteyen herkesi, sesini yükseltmeye davet ediyoruz. Terör bu toprakları terk etmeli. Biz milletimizi, ülkemizi, insanımızı seviyoruz. Ülkemizde dini, dili, ırkı ve siyasi görüşü ne olursa olsun 80 milyon vatandaşın hakkını savunup, her kesin ve her kesimin adilce yaşayabileceği, bir ülkeyi hedefliyoruz. Biz ülkemizin özgür ve demokratik yaşam standartlarını yükseltmek için çalışıyoruz.”



ABD'nin Adana Başkonsolosu Linda Stuart Specht ise, kendisini kabul eden Akar'a teşekkür ederek, terör konusunda her zaman Türkiye'ye destek olacaklarını ifade etti.

#ABD Adana Başkonsolosu
#Linda Stuart Specht
#AK Parti
#AK Parti İl Başkanı Muhammed Dara Akar
9 yıl önce