|

Başyaverin askerliği sahte çıktı

15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı yerin bilgisini suikast timine veren eski başyaver Ali Yazıcı hakkında soru hırsızlığından soruşturma başlatıldı. Yazıcı’nın ilk ve ortaokul arkadaşı Necmi Aslan, “Ali Yazıcı soru cevaplarını aldığımız cemaat abileri sayesinde mülakatı kazanarak askeri liseye girdi” dedi.

Osman Özgan
04:00 - 31/12/2018 Pazartesi
Güncelleme: 03:50 - 31/12/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
FETÖ’cü Ali Yazıcı
FETÖ’cü Ali Yazıcı

15 Temmuz darbe girişiminden önce Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'nda toplantılar yaptığı ortaya çıkan Yazıcı'nın Erdoğan'ın Marmaris'teki yerini suikast timinin başındaki darbeci general Gökhan Şahin Sönmezateş ile paylaştığı ortaya çıkmıştı. Darbe girişiminin ardından tutuklanan ve Marmaris'teki suikast davasından 18 yıl hapse mahkum edilen Yazıcı ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Aynı zamanda sözde Yurtta Sulh Konseyi üyesi olan ve Genelkurmay Çatı Davasında yargılanmaya devam eden Yazıcı'nın ilk ve ortaokul arkadaşı olan Necmi Aslan, verdiği ifadede eski başyaverin FETÖ bağını deşifre etmişti.

HIRSIZLIK SORULARIYLA SINAVI KAZANDI

  • Çatı davanın görüldüğü Ankara 19'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde tanık sıfatıyla dinlenen Aslan, kendisiyle birlikte çocukluk yıllarından itibaren FETÖ'nün sohbetlerine gittiğini söyledi. Trabzon'da FETÖ'nün Zafer Fen Dershanesi'nde eğitim aldıklarını, askeri lise sınavı için sınavdan 20 gün önce İstanbul'a getirildiklerini anlatan Aslan, "Abiler tarafından olup bitenleri hiç kimseye söylemeyeceğimize dair Kur'an-ı Kerim'e el bastırdılar. Bize verilen askeri lise sınav soru cevaplarına çalıştık. Bu sınav sorularının cevaplarını bize gösterirlerken ve her namazdan sonra Fetullah Gülen hakkında bize sohbetlerde bilgi veriyorlardı. Mülakatlara girmeden önce ben sohbetlerde, 'Kur'an-ı Kerim'de olan her şeyi kabul ediyorum, olmayan hiçbir şeyi kabul etmiyorum' dediğim için onlardan ayrıldım ve bir daha beni aralarına almadılar. Sınavı kazanmama rağmen aralarından ayrıldığım için mülakatları geçemedim. Ali Yazıcı ve Ali Yavuz soru cevaplarını aldığımız cemaat abileri sayesinde mülakatı kazanarak askeri liselere girdiler" dedi.

SORUŞTURMA AÇILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Aslan'ın ifadeleri üzerine harekete geçti. FETÖ'nün sınav usulsüzlüklerine bakan büro tarafından Yazıcı hakkında soruşturma başlattı. Ancak askeri lise sınav soruşturmalarının İstanbul'da yürütülmesi nedeniyle dosya "yetkisizlik" kararıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Başsavcılık, "Resmi evrakta sahtecilik" ve "Kamu kurum ve kuruluşları zararına dolandırıcılık" suçundan yürüteceği soruşturma kapsamında, Yazıcı'nın 1986 yılında girdiği askeri lise sınavını mercek altına alacak. Yazıcı, ifadesinde, 1986 yılında Işıklar Askeri Lisesi'ne kaydını yaptırdığını söylemişti.

#FETÖ
#Başyaver
#Ali Yazıcı
#Hırsızlık
#Soru
5 yıl önce