|

'Batı terör örgütlerini kullanıp işgalin önünü açıyor'

TVNET'teki 'Büyük Oyun' programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Karagül, "ABD, İsrail ve Avrupa Birliği'nin Afganistan işgali, Irak işgali, Suriye savaşı ve Yemen savaşı tamamen örgütler üzerinden yürütülüyor. İlk önce terör örgütleri sahaya iniyor. Batılı ordular ise bu mücadele bahanesiyle işgalin önünü açıyor" dedi.

Yeni Şafak
20:50 - 13/03/2018 Salı
Güncelleme: 23:10 - 13/03/2018 Salı
Yeni Şafak
​Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül
​Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül

Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, TVNET'te Nedret Ersanel'in sunduğu "Büyük Oyun" programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Karagül'ün açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Terör örgütleri Batı'nın yolunu açıyor. Soğuk Savaş'tan sonra kurulan terör örgütlerin hepsine 'İslamcı kimliği' yüklediler. Afganistan'da El-Kaide'yi, Irak'ta ve Suriye'de DEAŞ'ı, Somali'de başka bir örgütü kullanıyorlar. Bu örgütlerin hepsi ise, İslami kimliği kullanıyor. Görünüşte bu örgütler, İslam dünyasının Batı sömürgecilerine karşı öfkesini temsil ediyor. Bu örgütlerin üstlendiği misyona baktğımızda ise, bunlar tamamen Batılı müdahalenin önünü açıyorlar. İstikrarsızlık oluşturuyorlar, iç savaş çıkarıyorlar, etnik kavgalar ve örtülü operasyonlar yapıyor.

ABD, İsrail ve Avrupa Birliği'nin Afganistan işgali, Irak işgali, Suriye savaşı ve Yemen savaşı tamamen örgütler üzerinden yürütülüyor. İlk önce örgütler sahaya indi. İlk önce örgütler Batı'ya karşı savaşıyor gibi görünüyor. Bu örgütlerle mücadele bahanesiyle Batı örgütleri geliyor.

Batı, İslamcı örgütleri kullanıp sahaya sürüyor ve müdahalenin önünü açıyor. Bu Batı'nın İslam'ı ve muhafazakarlığı silah üzerinden kullanma biçimidir."






#İbrahim Karagül
#TVNET
6 yıl önce