|

Batı Trakya'daki mücadelesininfaturasını sağlığıyla ödetiyorlar

Batı Trakya'da Türklük bilincini yayma mücadelesi vererek ömrünü geçiren İskeçe Müftüsü Mehmet Emin Aga, aylarca hapse atıldı. Bir süre önce kısmi felç geçiren Aga, tedavi için Türkiye'ye geldi.

Yeni Şafak
00:00 - 10/04/2005 Pazar
Güncelleme: 15:48 - 27/05/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
Batı Trakya'daki mücadelesinin

faturasını sağlığıyla ödetiyorlar
---------------------- manset ---------------------

OKTAY MEHMET

Batı Trakya'nın İskeçe Mütfüsü Mehmet Emin Aga, 75 yıllık ömrünün 60 yılını Batı Trakya'da Türklerin dini ve kültürel kimliğini korumak, azınlık arasında Türklük bilincini yayma mücadelesi vererek geçirdiğini belirterek "Verdiğim mücadele nedeniyle birçok kez Yunanlıların saldırısına uğradım. Aylardır Yunanistan hapishanelerine atıldım. Ancak yaşadığım olaylar, beni mücadelemden vazgeçirmedi" dedi. Bugüne kadar başından geçen olayları gazetemize değerlendiren Aga, Yunan hükümetinin 90'lı yılların başında Batı Trakya'nın İskeçe bölgesinde yaşayan azınlık fertlerini Türk, Pomak, diye bölme girişiminin, kendisinin öncülüğünü yaptığı ekibin çalışmaları sonucu bozulduğunu söyledi.

Her seferinde 'Yunan'ın oyununa çomak soktum' diyen Aga, verildiği Türklük macadelesinin faturasını sağlığı ile ödediğini kaydetti. Birkaç ay önce Batı Trakya'da cemaate sabah namazını kıldırdığı sırada beyin kanamasına bağlı olarak kısmı felç geçiren Aga, Türkiye'de tedavi görüyor. Aga, en büyük dileğinin bir an önce sağlığına kavuşarak, yeniden Batı Trakya'ya dönmek olduğunu söyledi.

Verdiği mücadeleyi bir nevi 'şeref mücadelesi' olarak gördüğünü söyleyen Mehmet Emin Aga, "Uzun yıllar Batı Trakya'da Yunanlıların baskıları karşısında sergilediğim duruş, benim direncimi artırdı. Uzun ömrümü de verdiğim mücadeleye borçluyum" dedi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
19 yıl önce