|

Batık gemiler çıkarılıyor

Marmara Denizi'nde kaza yapıp yarı batık halde bulunan gemilerin çıkarılması için çalışma başlatıldı. Halen batık veya yarı batık durumda, 11'i yabancı olmak üzere, toplam 27 yük gemisi bulunuyor.

Yeni Şafak
00:00 - 6/07/2001 Cuma
Güncelleme: 15:28 - 17/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

----------------------- spot ------------------------- ----------------------- spot -------------------------

Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürlüğü, Marmara Denizi ve çevresinde çeşitli nedenlerle kaza yaptıktan sonra yarı batık durumda bulunan gemileri çıkarmak için çalışma başlattı. Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürü Ruhan Çakıroğlu, İstanbul'da yarı batık durumda 3 kuru yük gemisinin bulunduğunu, bunların Zeytinburnu açıklarındaki Sao Tome bandıralı "Robel", Kumkapı sahilindeki "Selin S" ve Şile Limanı'ndaki Türk bandıralı "Kaptan Şahinkaya" olduğunu kaydetti.

'Hukukî sorunlar var'

Gemilerin çıkarılamamasının temelinde çeşitli hukuki sorunların yattığını belirten Çakıroğlu, bunların başında "kaza sonrası mal sahiplerine ulaşamama", "geminin hacizli olması" veya "kazayla ilgili mahkemelerin devam etmesinin" geldiğini söyledi.

Bunun en iyi örneğinin "Selin S" gemisi olduğunu kaydeden Çakıroğlu, bu gemi üzerinde 8 tane haciz kararının bulunduğunu, dolayısıyla gemi hakkında bugüne kadar herhangi bir işlem gerçekleştiremediklerini belirtti. Çakıroğlu, bundan sonra Milli Emlak Dairesi'nin, batık gemilerle ilgili mevzuatının işletileceğini ifade ederek, buna dayanarak yarı batık durumundaki bütün gemilerin çıkarılacağını bildirdi.

27 batık gemi var
Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürlüğü'nün görev alanındaki bölgede, 11'i yabancı bandıralı toplam 27 batık ya da yarı batık kuru yük gemisi bulunuyor. Bu gemilerin üçü Honduras, ikisi Lübnan, birer tanesi de Rusya, Amerika, Sao Tome, Belize, Hindistan ve Kamboçya bayrağı taşıyor.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
23 yıl önce