|

Batman’a 910 milyon liralık yatırım

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasankeyf Tüneli ile bağlantı yollarının açılışını gerçekleştirdi. Hasankeyf ve Gercüş arasındaki Üçyol Boğazı güvenli geçişe kavuştu. Güzergahın tamamı hizmete alındığında Batman, Mardin ve sınır kapılarına yüksek standartlı, hızlı ve konforlu ulaşım sağlanacak.

Haber Merkezi
04:00 - 9/11/2022 Wednesday
Güncelleme: 01:39 - 9/11/2022 Wednesday
Yeni Şafak
​Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasankeyf Tüneli ile bağlantı yollarının açılışını gerçekleştirdi.
​Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasankeyf Tüneli ile bağlantı yollarının açılışını gerçekleştirdi.

Batman’ın Hasankeyf ile Gercüş ilçesi ve diğer yerleşim birimleriyle ulaşımı kolaylaştıracak olan Hasankeyf Tüneli ile bağlantı yollarının açılışı yapıldı. Yaklaşık 2,5 yılda hayata geçirilen 910 milyon lira yatırım tutarındaki proje, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara'dan video konferans yöntemiyle katıldığı törenle hizmete açıldı. Erdoğan, 638 metrelik çift tüplü Hasankeyf Tüneli’nin bağlantı yolları ile birlikte 2 km uzunluğunda olduğunu söyledi. “Planlanan 39,4 kilometrelik yolun yaklaşık 30 kilometresi ile, bugün açılışını yaptığımız tünel ve bağlantı yolları tamamlanmıştır” diyen Erdoğan şöyle konuştu:

ÜÇYOL BOĞAZI'NA GÜVENLİ GEÇİŞ

“Sabotaj girişimlerine rağmen barajımızı tamamlayıp ülkemizin hizmetine sunduk. Bununla kalmadık, baraj gölü alanı içinde kalan yerleşim yerlerimizi tüm alt ve üstyapısıyla yeniden inşa ettik. Ilısu Barajı’nın su tutmaya başlamasıyla yeni yerine taşıdığımız yeni Hasankeyf ile Gercüş arasına bölünmüş yol inşa ederken, Üçyol Boğazı geçişini de tünelle sağladık. İnşası süren yolların da bitmesiyle Batman'ın ilçeleri ve bölgedeki diğer yerleşim yerleri arasında hızlı, güvenli, konforlu bir ulaşım temin edilmiş olacak.”

İLK 10 İÇİN ÇALIŞIYORUZ

“Eğitimden sağlığa, güvenlikten adalete, ulaştırmadan enerjiye ve sosyal desteklere kadar her alanda ülkemize asırlık hizmetler kazandırmaya devam ediyoruz. Batmanlı girişimcilerimizden de yeni yatırımlarla kendilerine sunduğumuz bu imkanları değerlendirmelerini bekliyoruz. Ülkemizi ve özellikle bölgemizi varlık içinde yokluğa mahkum etmek, bunun için uğraşanların derdi ne sizsiniz ne de evlatlarımızın geleceğidir. Onlar kirli hesapların, karanlık odakların, sinsi hayallerin peşindedir. Biz ise ülkemizin tamamını kalkındırarak, zenginleştirerek, büyüterek Türkiye’nin dünyanın en gelişmiş ilk 10 ülkesi arasındaki yerini alması için mücadele ediyoruz.”

#Batman
#Recep Tayyip Erdoğan
#Hsankeyf
#Yatırım
1 year ago