|

Batman'da 'Şehitler Ormanı' oluşturuldu

Batman Üniversitesince Batı Raman Kampüsünde oluşturulan ormana dikilen her fidana bir şehidin ismi verildi.

Yeni Şafak
18:35 - 8/02/2018 Perşembe
Güncelleme: 18:38 - 8/02/2018 Perşembe
AA
Batman'da 'Şehitler Ormanı' oluşturuldu
Batman'da 'Şehitler Ormanı' oluşturuldu

Batman'da 'Şehitler Ormanı' oluşturuldu.

Batman Üniversitesi'nce Batı Raman Kampüsünde oluşturulan ormandaki fidanlar şehit aileleri tarafından dikilirken, her fidana bir şehidin ismi verildi.

Törene katılan Batman Valisi Ahmet Deniz, PKK'lı teröristlerce şehit edilen Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Sarıtürk, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş ise şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın adına fidan dikti.

Vali Deniz yaptığı konuşmada, Suriye'nin kuzeyindeki Türkiye sınırında terör koridoru oluşturulmaya çalışıldığını ancak buna asla müsaade edilmeyeceğini söyledi.

Terör örgütleri PKK ile PYD'nin bir olduğunu vurgulayan Deniz, şöyle konuştu:

"Zeytin Dalı Harekatı oradaki Kürt kardeşlerimize yönelik değildir. Bunu herkes böyle bilsin. Terör örgütü PYD/PKK'dan kaçan 5 bine yakın Kürt kardeşimiz Türkiye'ye sığındı. Bu insanlar zulümden kaçtılar. Burada geçmişte PKK'nın yaptığını bugün orada onlar yapıyor."

Rektör Prof. Dr. Durmuş ise alana 2 bini badem olmak üzere 2 bin 300 fidan dikildiğini belirtti.

Her bir fidana bir şehidin isminin verildiğini vurgulayan Durmuş, "Şehitlerimizin anısı burada yaşasın istiyoruz. İslam ordumuz Haçlı seferine karşı duruyor. Bizler onları dualarımızla destekliyoruz, gerekirse canımızla, malımızla da destekleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Törende 25 yıl önce teröristlerce şehit edilen oğlu Nihat Özcan adına fidan diken Naime Özcan, "Allah devlete zeval vermesin." dedi.

#Afrin
#Batman
#Batman Üniversitesi
#Zeytin Dalı Harekatı
6 yıl önce
default-profile-img