|

Bayburt, Erzurum ve Kars'ta hayat buz kesti

Bayburt'ta soğuk havanın etkisiyle donan Sırakayalar Şelalesi, adeta buzdan "görsel şölen" oluşturdu. Son günlerde adeta kutup soğuklarının yaşandığı Erzurum kent merkezinde de şadırvanlar buz tuttu, su sayaçları patladı, pazarlarda tonlarca meyve ve sebze donmaları sonucu çöpe atıldı.

Yeni Şafak
09:31 - 3/01/2019 Perşembe
Güncelleme: 09:56 - 3/01/2019 Perşembe
IHA
Bayburt'ta Sırakayalar Şelalesi, Erzurum'da şadırvanlar buz tuttu.
Bayburt'ta Sırakayalar Şelalesi, Erzurum'da şadırvanlar buz tuttu.

Divanyolu Dağları ile Kırklar Tepe eteklerinden doğduktan sonra Yaylalar köyündeki Komönü ve Başçayırlar mevkiinde toplanarak Kopuz Deresi üzerinden 20 metreden dökülen Sırakayalar Şelalesi, her mevsim ayrı güzelliğe bürüyor.

İlkbaharda coşkulu akan suyu ile ziyaretçilerine ayrı bir güzellik yaşatan, bu yönüyle özellikle yerli turistlerin ilgi odağı olan şelale, kışın buzla kaplı görüntüsüyle de görenleri adeta büyülüyor.

Yaklaşık 20 metre yükseklikten akan şelalenin buzla kaplı görüntüsü, seyrine doyum olmayan görüntü oluşturuyor.

Erzurum'da kutup soğukları hayatı dondurdu

Son günlerde adeta kutup soğuklarının yaşandığı Erzurum kent merkezinde şadırvanlar buz tuttu, su sayaçları patladı, pazarlarda tonlarca meyve ve sebze donmaları sonucu çöpe atıldı.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde aşırı soğuklar etkisini sürdürürken, Erzurum'da gece saatlerinde termometreler sıfırın altında 15 dereceyi gösterdi.Bölgede bir süre önce başlayan yoğun kar yağışı, yerini açık ve sert havaya bıraktı. Gece havanın açık olmasından dolayı meydana gelen şiddetli ayaz, hayatı olumsuz etkiliyor.

Erzurum Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, gece yapılan ölçümlerde en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 20, Erzurum'da 15 derece oldu. Günün en yüksek hava sıcaklığı ise sıfırın altında olmak üzere Erzurum’da 11 derece olması bekleniyor.

Aşırı soğuk hava nedeniyle Erzurum’da şadırvanlar dondu, çok sayıda su sayacı patladı ve donan tonlarca sebze ve meyve çöpe atıldı.

Erzurum’da aşırı soğuklar özellikle dizel yakıtla çalışan araçların donmasına neden olurken, birçok sürücü araçlarını soğuktan korumak için ilginç yollara başvuruyor. Bazı kişiler araçlarını gece battaniyelerle sararken bazıları da donan depolarının altında ateş yaktı, başka araçlardan takviye yaparak çözüme ulaşmayı denedi.

Susuz Şelalesi dondu

Sibirya soğuklarının etkili olduğu Kars'ta, 15 metre yükseklikten aşağı dökülen Susuz Şelalesi buz tuttu.

Kars-Ardahan karayolu üzerinde bulunan Susuz Şelalesinin büyük bölümü dondu. Bölge halkının "Su Uçan" olarak adlandırdığı şelale, buzla kaplanmasıyla güzel görüntü oluşturdu. Bazı vatandaşlar ise şelale önüne gelerek fotoğraf çektirdi.


Havaların soğuk geçtiğini ifade eden Evren Kınık, "Birkaç gündür havalar çok soğuk. 2-3 gündür de yoğun kar yağışı oldu. Burada Susuz Şelalesi de kısmen donmuş durumda. Biz arkadaşlarla fotoğraf çekilmeye geldik. Havaların ne kadar şiddetli soğuk geçtiğini arkamda görmüş olduğunuz donan şelaleden daha iyi anlayabiliriz" dedi.

Kars’ta özellikle yaz aylarında ziyaretçi akınına uğrayan Susuz Şelalesi kış aylarında da bir başka güzel oluyor.

#Erzurum
#Bayburt
#Sırakayalar Şelalesi
#Kar
5 yıl önce