|

Baydemir'le halay çeken komutana inceleme

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’le Kürtçe müzik eşliğinde halay çeken Elazığ’ın Gezin Beldesi Jandarma Karakol Komutanı Azim Başol hakkında inceleme başlatıldı. Olayla ilgili haberlerin basında yer almasından bir gün sonra bir yüzbaşının karakola gelerek Başol’un ifadesini aldığı öğrenildi.

00:00 - 31/08/2006 Perşembe
Güncelleme: 12:35 - 31/08/2006 Perşembe
Yeni Şafak
Baydemir'le halay çeken komutana inceleme
Baydemir'le halay çeken komutana inceleme

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin maddi durumu iyi olmayan çocuklar için düzenlediği “Çocuk Yaz Kampı”na katılarak, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile Kürtçe müzik eşliğinde halay çeken Elazığ’ın Gezin Beldesi Karakol Komutanı Azim Başol hakkında inceleme başlatıldı.

Büyükşehir Belediyesi’nin Elazığ’a bağlı Gezin’de Hazar Gölü kenarında, dezavantajlı çocuklar için kurduğu Çocuk Yaz Kampı’nın kapanış etkinlikleri, Gezin Jandarma Karakol Komutanı hakkında inceleme başlatılmasına neden oldu. Etkinliklerde, Osman Baydemir ile Kürtçe türküler eşliğinde halay çeken Başol ile ilgili haberlerin basında yer almasından bir gün sonra inceleme başlatıldı.

Jandarma İl Komutanlığı Foto-Film Şubesi’nden bir yetkilinin filme kaydettiği etkinliklerle ilgili olarak, Elazığ Jandarma İl Komutanlığı’ndan gelen bir yüzbaşının Başol’un ifadesine başvurduğu öğrenildi.

18 yıl önce