|

Baykal ilk mitingini düzenledi

CHP Genel Başkanı Baykal, partisince Adana Ugur Mumcu Meydanı'nda düzenlenen açık hava toplantısında halka hitap etti.

Yeni Şafak
00:00 - 21/02/2009 Cumartesi
Güncelleme: 15:30 - 21/02/2009 Cumartesi
Yeni Şafak
Baykal ilk mitingini düzenledi
Baykal ilk mitingini düzenledi

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı televizyonda, halkın huzurunda açık oturuma davet ederek, "Demokrasi kaçağı bu başbakan... Gel Başbakan televizyona çıkalım ben sorayım sen cevap ver, sen sor ben cevap vereyim. Ama kaçıyorsun, çünkü senin korktuğun sorular bende" dedi.


Baykal, partisince Adana Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap ederek ağırlıklı olarak Deniz Feneri dosyası, bir medya grubuna kesilen vergi cezası, dokunulmazlıkların kaldırılması, işsizlik ve yoksulluk konuları üzerinde durdu.


Vatandaşlara, "Halinizden memnun musunuz? Gece evinizde rahat uyuyormusunuz? İşiniz gücünüz var mı? Aldığınız sattığınız birbirini karşılıyor mu? Geçinebiliyor musunuz?" diye sorarak başladığı konuşmasında, Başbakan Erdoğan'ı açık oturuma davet eden Baykal, şöyle devam etti:



"Demokrasi kaçağı bu başbakan...Gel başbakan televizyona çıkalım ben sorayım sen cevap ver, sen sor ben cevap vereyim. Ama kaçıyorsun, çünkü senin korktuğun sorular bende. İstersen tek çıkalım, istersen tarafsız gazetecilerle birlikte çıkıp onların sorularını cevaplayalım. İstersen her görüşten gazetecileri çağıralım, soruları onlar sorsun. Kim doğru söylüyor, kim kıvırıyor millet görsün. Bak Amerika'da seçimler oldu, başkan ve ana muhalefet partisi lideri televizyona çıktı, halk onları dinledi, kararını verdi.



Fransa'daki seçimlerde de öyle oldu. Ama Türkiye'nin Başbakanı bundan kaçıyor. O ne yapıyor? Medyayı ağır para cezasıyla susturmaya çalışıyor. Bazı gazetecilerin Başbakanlığa girişini yasaklıyor, bazı gazetecilerin mitinge katılmasını önlüyor. Bu mu demokrasi anlayışı?" Deniz Baykal, Başbakan Erdoğan'ın seçim mitinglerinde halka hitap ederken işsizlikten, yoksulluktan bahsetmediğini belirterek, "Diyojenleri karıştırıyor, Ziya Paşa'dan deyişler aktarmaya çalışırken eline yüzüne bulaştırıyor. O lafları bırak da milleti rahatlatacak laf söyle. Bu laflar boş laflar. Palavrayla milletin karnı doymuyor."

15 yıl önce