|

Baykal'dan law tarifi: Mermisi olmayan boru

CHP lideri Deniz Baykal'ın hedefinde yine Ergenekon soruşturması vardı. Mehmet Haberal'ın tutuklanmasını eleştiren Baykal, 'mermisi olmayan boru' dediği law silahlarının da abartılmamasını gerektiğini söyledi.

Tbmm
00:00 - 6/05/2009 Çarşamba
Güncelleme: 03:20 - 6/05/2009 Çarşamba
Yeni Şafak
Baykal'dan law tarifi:  Mermisi olmayan boru
Baykal'dan law tarifi: Mermisi olmayan boru

CHP lideri Baykal, grup toplantısında yaptığı konuşmada geleneği bozmadı ve Ergenekon soruşturmasını eleştirdi. Poyrazköy'de bulunan law silahlarıyla ilgili yapılan haberleri abartılı bulan Baykal şunları söyledi: "Bir de ortalıkta law silahı diye bir şeyler... Sanki büyük bir askeri tehdit teşkil edecekmiş gibi anlatılıyor, anlaşılıyor ki bazıları özenle yeraltına gömmmüş. Mermisi olmayan boru, niye gömüldü kim gömdü? TSK ben değilim diyor, Bu konu aydınlatılmalıdır. Bunlar topluma dehşet saçmak için mi? Yoksa bir terör örgütünün kullanmak için sakladığı, belli bir hiyerarşi doğrultusunda sakladığı bir cephane midir? Bunu bir anlayalım.” Davayı psikolojik harekat olarak nitelendiren Baykal, "Psikolojik bir savaş var adalet kalmadı. Bu insanlar neden tutuklandı. Mehmet Haberal neden tutuklandı? Bunu bilmek benim hakkım”diye konuştu.

NOBEL'E ADAY GÖSTERİYORUM

Başbakan'ın, Türkiye'deki işsizlik sorununun çözümünü "Her biriniz bir kişi fazla alsanız, bu iş çözülür" diyerek iş dünyasına havale ettiğini öne süren Baykal, "Bu önemli bir tez. Sayın Başbakan'ı, önümüzdeki yıl Nobel ödülüne aday olarak öneriyorum. Ekonomik rasyonalite kaybolmuş ekonomik tahlil yapılırken..." dedi.




15 yıl önce