|

BDDK: Alpha Bank'ın şartları uygun değil

Alternatifbank'ın hisse devrine izin vermeyen BDDK, gerekçe olarak Alpha Bank'ın kanunda belirtilen şartların tamamını aynı anda taşımamasını gösterdi

ANKARA (A. A)
00:00 - 9/08/2007 Perşembe
Güncelleme: 01:40 - 9/08/2007 Perşembe
Yeni Şafak
BDDK: Alpha Bank'ın şartları uygun değil
BDDK: Alpha Bank'ın şartları uygun değil

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kurul tarafından yapılan değerlendirme neticesinde, Alpha Bank A.E'nin ilgili Bankacılık Kanunu'nda belirtilen şartların tamamını aynı anda karşılamadığı dikkate alınarak, Alternatifbank ile Alternatif Finansal Kiralama A.Ş'deki söz konusu hisse devirlerine izin verilmediğini bildirdi.

BDDK'dan yapılan açıklamada, bugün bazı basın yayın organlarında konu hakkında “gerçeği yansıtmayan” haberlerin yayımlandığının görülmesi üzerine, ilave açıklama yapılmasına gerek duyulduğu belirtildi.

Açıklamada, Alpha Bank A.E. ve Anadolu Grubu arasında varılan anlaşma uyarınca, Alternatifbank A.Ş. ve Alternatif Finansal Kiralama A.Ş. şirketlerinde Anadolu Grubu'nun sahip olduğu payların bir kısmının, “Alpha Bank A.E. ve Anadolu Grubu'nun birlikte kontrol edecekleri bir finansal holding şirketine devri”ne ilişkin kurumdan izin talep edildiği hatırlatılarak, “Ancak, BDDK'nın ilgili kararı ile Alternatifbank A.Ş. ile Alternatif Finansal Kiralama A.Ş'deki söz konusu hisse devirlerine izin verilmemiş ve bu husus Alternatifbank A.Ş'nin halka açık olması nedeniyle aynı gün itibariyle İMKB'ye iletilmiştir” denildi.

'ÜSLUBA DİKKAT EDİN'

Açıklamada, “Alpha Bank A.E'nin şartların tamamını aynı anda karşılamadığı dikkate alınarak, hisse devirlerine izin verilmemiştir. Diğer taraftan, konuyla ilgili taraflardan yaptıkları açıklamalarda sektör mensuplarına yakışan üslup içinde bulunma- ları beklenmektedir” denildi.



17 yıl önce