|

Bebeğin her tekmesini hissedin

Üniversite öğrencisi Corey Menscher, bebeğinin anne karnındaki tekmelerini hissetmek için bir kemer icat etti. Kemerdeki algılayıcılar, bebeğin tekmelerini, babanın cep telefonuna mesaj olarak gönderiliyor

Serkan Biter
00:00 - 27/12/2008 Cumartesi
Güncelleme: 01:56 - 27/12/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
Bebeğin her tekmesini hissedin
Bebeğin her tekmesini hissedin

NewYork Üniversitesi'nde okuyan Corey Menscher ve hanımı Ellen'in, sekiz aylık olan bebeklerinin her bir tekmesini hissetmek istemesi üzerine baba Menscher elektronik bir kemer icat etti.

KENDİME YAPTIM

Gerilebilir bir banttan yapılan Kickbee, banda bağlanan küçük piezo algılayıcıları sayesinde, anne karnındaki bebeğin hareketi başladığı zaman, bulunabilir voltajla sinyal gönderiyor. Arduino mini mikro denetcisi, bebeğin hareketlerini, kablosuz olarak bluetooth yoluyla eşlik eden bir java uygulamasına sinyalleri geçirerek cep telefonuna mesaj olarak gönderiyor. Bu kemeri kendisi için icat ettiğini ve bu kadar tepki alacağını tahmin etmediğini söyleyen Corey Mencsher, 'Benim tüm zamanlarımda cebimde titreyen bir aletim var. Bebeğim her tekmelediğinde telefonuma bir mesaj geliyor' dedi. Kickbee kemerinin pratik uygulamaları olduğuna da dikkat çeken Mencsher, 'Doktorumuz bebeğin hareketlerinden haberdar olmak için bu kemerin önemli olduğunu, eğer hareketler azalırsa ceninle ilgili bir acının işareti olabileceğini söyledi. Ceninle ilgili hareket aninden durursa faaliyeti izleyerek sistem ebeveynleri uyarabilir' dedi.


Avea'dan Vespa...

Avea, 2009'u yeni kampanya ile karşılayarak, "biDünya" servislerini kullananlara yılbaşı hediyeleri sunacağını duyurdu. Çekilişe katılabilmek için Avea abonelerinin, "biDünya" servislerinden birini kullanması yeterli olacak. Çekiliş sonunda 1 Avea abonesi Vespa Scooter sahibi olurken, 50 abone ise Samsung U900 cep telefonu kazanacak.



Seyyahlara özel Datron Mobee

Datron, yeni dizüstü bilgisayarı, Datron Mobee'yi kullanıcıların beğenisine sundu. Datron Mobee, 1.1 kg ağırlığı ile hareket halinde olan kullanıcılar için teknoloji ve şıklığı ön plana çıkarıyor. Profesyoneller ve öğrenciler için özel olarak üretilen Datron Mobee 10 inç'de, yeni teknoloji Intel atom işlemci kullanılmış. Intel'in son olarak piyasaya sunduğu atom işlemci, az enerji tüketerek, 5.5 saate kadar pil ömrünü uzatıyor. Öğrencilerin ve çok seyahat edenlerin dikkatini çekecek Datron Mobee'nin fiyatı ise 549 dolar.


Basit ama profesyonel

Özellikleri ile profesyonellere hitap eden Canon'un yeni yazıcısı i-SENSYS LBP5360 Türkiye'de de satışa çıkıyor. Canon'un teknik özellikleri açısından ofislere hitap eden masaüstü lazer yazıcısı i-SENSYS LBP5360, hızlı Otomatik Çift taraflı baskı, dahili ağ bağlantısı ve PCL 5e ve PCL 6 destekleme özelliklerine sahip. LBP5360, standart olarak 128MB RAM ile sunuluyor, ancak belleği azami 384MB'a kadar artırılabiliyor. Ayrıca isteğe bağlı olarak 128MB ve 256MB seçenekleri veya 20GB'lık hard disk bağlama seçenekleri de mevcut. LBP5360'ın kullanımı oldukça kolay; bütün kumandalar, kâğıt yükleme, izleme ve bakım işleri, makinenin ön panelinden yürütülüyor.


15 yıl önce