|

BEDAŞ'ta defter skandalı

Başkent Elektrik Dağıtım (BEDAŞ)'ın, defterlerinde yapılan incelemelerde, bazı yönetim kurulu kararlarının kayıt altına alınmadığı ve tarihlerin değiştirildiği belirlendi.

Yeni Şafak
00:00 - 14/09/2001 Cuma
Güncelleme: 16:16 - 17/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

DGM Savcısı Talat Şalk'ın Beyaz Enerji Operasyonu'nun üçüncü ayağı olarak geçen hafta operasyon başlattığı Başkent Elektrik A.Ş.'de, kayıt skandalı ortaya çıkarıldı.

Edinilen bilgiye göre, şirketin karar defterlerinde yapılan incemelerde, yönetim kurulu kararlarının karar defterlerine düzenli olarak işlenmediği tesbit edildi. Buna göre, bazı yönetim kurulu kararları, karar defterlerine işlenmediği gibi, bazı kararların da alındığı tarihin dışında bir tahihle kaydedildiği belirlendi.

Yapılan incemelerde, yönetim kurulu kararlarının notere tasdik ettirilmiş föylere yazıldığı ve bu föylerinden sayfa numaralarının silinerek kullanıldığı saptandı.

Yine birden çok sayfaya yazılan yönetim kurulu kararlarının birinci sayfası ile takip eden sayfalarının noter tasdik yevmiye numaralırının büyük ölçüde farklı olduğu kaydedildi.

Usulsüzlükler gizlenmiş

DGM'nin abonelik işlemlerinde ve ihalelerde usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle operasyon başlattığı Başkent Elektrik'in kayıtlarının uzun yıllardır düzenli tutulmadığı tespit edildi. Örneğin, 1996 ve 1997 yıllarının yönetim kurulu karar föylerinin defter haline getirilmediği saptandı. Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu müfettişlerinin, geçmiş yıllarda şirket hesaplarında yaptığı incemelerde, kayıtların düzenli tutulmadığını tespit ettiği ve konuyla ilgili TEDAŞ'ı uyardığı bildirildi.

YDK müfettişlerinin konuyla ilgili uyarılarına rağmen, Başkent Elektrik yöneticilerinin kararları düzensiz tutmaya devam ettikleri bildirildi. YDK müfettişleriniin tüm uyarılarına rağmen, kayıtlarını düzenli tutmayan Başkent Elektrik'in, kayıtlarının usulsüzlükleri örtmek için düzenli tutulmadığı belirtildi.

7 BEDAŞ'çı serbers bırakıldı
ANKARA DGM Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü "Beyaz Enerji" soruşturmasının 3. ayağını oluşturan Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş.'ye (BEDAŞ) yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan ve Ankara DGM'ye sevkedilen 13 kişiden 7'si tutuklanma talebiyle DGM Yedek Hakimliği`ne sevkedildi. Savcı Şalk tarafından sorgulanan BEDAŞ Genel Müdür Yardımcısı Hanefi Devecioğlu, Necdet Yemişçi, İbrahim Adil Ertuğrul, Alaattin Çetinel, Sedat Balcı, Sadık Gökoğlu ve Aydın Aydoğan DGM Yedek Hakimliği'ne serbest bırakıldı.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
23 yıl önce