|

Bekçiyi öldüren seri katil çıktı

Kayseri’de bir villlada av tüfeğiyle öldürülen özel güvenlik görevlisinin cinayet zanlısının ‘seri katil’ olduğu ortaya çıktı. Güvenlikçi Sami Yılmaz’ı tabancasını gasp etmek için öldüren Hamdi Kayapınar, daha önce de Yılmaz’ın kız kardeşi dahil 6 kişiyi öldürmüş. Rahşan Affı sayesinde geçen yıl tahliye olan Kayapınar, tutuklanıp cezaevine gönderildi.

Yeni Şafak
04:00 - 8/08/2018 الأربعاء
Güncelleme: 02:25 - 8/08/2018 الأربعاء
Yeni Şafak
Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen seri katil Hamdi Kayapınar tutuklandı.
Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen seri katil Hamdi Kayapınar tutuklandı.

Kayseri'de güvenlik görevlisi Sami Yılmaz'ı tabancasını gasp etmek için öldüren Hamdi Kayapınar seri katil çıktı. Daha önce kız kardeşi dahil 7 kişiyi öldüren zanlının, 16 yıl hapis yattıktan geçen yıl tahliye olduğu belirlendi.

Kayseri'de bir villanın özel güvenlik görevlisini öldüren şüpheli seri katil çıktı. Merkez Melikgazi ilçesindeki bir villada özel güvenlik görevlisi olarak çalışan emekli uzman çavuş Sami Yılmaz'ın (47), bulunduğu kulübede pompalı tüfekle öldürülmesiyle ilgili polis, geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Cinayet öncesi ve sonrasına ait yaklaşık 950 saatlik güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen ekipler, zanlının bisikletle olay yerinde bir gün önce keşif yaptığını tespit etti. Ertesi gün yine bisikletle olay yerine gelerek eldiven ile maske kullanan zanlının, Yılmaz'ı av tüfeği ile öldürdüğü görüldü.

BENZER CİNAYETLER

Zanlının eşkali ve cinayet yönteminden şüphelenen ekipler, aynı mahallede 1998-2001 yılları arasında 6 kişinin benzer şekilde öldürülmesiyle ilgili bu yıllara ait güvenlik kamerası kayıtlarını da izledi. Ekipler, eşkal ve olayın işleniş yönteminden, şüphelinin daha önce 6 kişiyi öldüren, 2 kişiyi de yaralayan ve bu suçlardan dolayı 16 yıl hapis cezası yatıp geçen yılın şubat ayında tahliye edilen Hamdi Kayapınar olduğunu belirledi. Polis, düzenlediği operasyonda zanlıyı ikametinde gözaltına aldı. Kayapınar'ın ikametinde, jandarmanın silah arama köpeği Vadi’nin de katıldığı aramada, cinayette kullanılan av tüfeği, maske, eldiven, bisiklet, 83 fişek ve Yılmaz'a ait tabanca bulundu.

KARDEŞİNİ DE BOĞMUŞ

Sorgusu yapılan şüpheli, Sami Yılmaz'ı kulübede tabancayla nöbet tutarken gördüğünü anlatarak, "Daha önceden tanımadığım Yılmaz'ı tabancasını gasbetmek için öldürdüm" dedi. Zanlı, 1998-2001 yılları arasında 6 kişiyi öldürmüş, biri polis memuru 2 kişiyi de yaralamıştı. Ayrıca, 14 yaşındayken kıskançlık yüzünden öz kardeşini iple boğarak öldürmüş, 4 yıl cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilmişti. Zanlı, öldürdüğü kişileri “av”, gasbettiği para ve eşyaları “av ganimeti” olarak gördüğünü söylemiş, kendisini de “avcı” diye tanımlamıştı.

  • Rahşan affıyla hapisten çıktı
  • Seri katil Hamdi Kayapınar, kamuoyunda Rahşan Affı olarak bilinen ve 22 Aralık 2000’de Rahşan Ecevit’in önerisiyle çıkarılan 4616 sayılı “Şartla Salıverme ve Erteleme Yasası” sayesinde cezaevinden çıktı. Öldürülen güvenlik görevlisi Sami Yılmaz’ın eşi 2 çocuk annesi Yıldız Yılmaz, “Benim eşim, şerefli Türk ordusunun bir neferi idi. Uzman çavuş olarak emekli oldu. Daha sonra güvenlik görevlisi olarak 2 yıldır çalışıyordu. Eşim böyle bir ölümü hak etmedi. Seri katilin nasıl serbest kaldığını anlamış değilim” dedi.
#Sami Yılmaz
#Hamdi Kayapınar
٪d سنوات قبل