|

Bekir Coşkun'a koruma tahsisi

Hürriyet yazarı Bekir Coşkun'a, Ankara Emniyeti tarafından koruma tahsis edildi.

Anka
00:00 - 10/12/2007 Pazartesi
Güncelleme: 15:53 - 10/12/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
Bekir Coşkun'a koruma tahsisi
Bekir Coşkun'a koruma tahsisi

Ankara Emniyet Müdürlüğü Hürriyet Gazetesi yazarı Bekir Coşkun'a koruma tahsis etti. Hürriyet Gazetesi de Coşkun'a camları açılmayan zırhı bir araç verdi.

Bekir Coşkun, ANKA'nın sorularını yanıtlarken, Ankara Emniyet Müdürü ve Ankara Valisi'nin kendisini aradığını, dilekçe vererek, koruma istemesini söylediklerini belirtti.

Kendisinin, böyle bir dilekçe veremeyeceğinin anlatan Coşkun, “Ben bir yazı yazdım. Ama korktum gelin beni koruyun” demeyi yakıştıramadım kendi kendime” diye konuştu.

Daha sonra Emniyet Müdürlüğünün kendisinin talebi olmadığı halde bir koruma polisi görevlendirdiğini kaydeden Bekir Coşkun, şunları söyledi:

“Polisin bir bildiği vardır. Bana nedenini söylemediler. Ben her gün tehdit alıyorum. Başbakan'a 'Çek git' dedikten sonra tehditler çok yoğunlaştı. Bazı gazeteler benim ve ailemin fotoğraflarını yayınlayarak hedef gösteriyor. Kendimi, yüksek topuk ayakkabı giymiş gibi hissediyorum. Son derece mutsuzum bu durumdan. Kendi kendime karar almış bulunuyorum, Emniyet teşkilatına teşekkür edip korumayı iade edeceğim. Gazetenin verdiği zırhlı aracı da iade edeceğim. Kendi arabamı kullanacağım. Allahın verdiği bir candır. Allah'a bir can borcumuz var. Ben bu ülkenin daha güzel olması için saldırıya uğrayacaksam feda olsun.”

16 yıl önce