|

Belarus’la hedef 1 milyar dolar

Parlamento heyeti ile birlikte Belarus'a resmi ziyarette bulunan TBMM Başkanı Yıldırım, "Türkiye- Belarus ilişkilerinde 1 milyar dolar ticaret hedefimizin yakalanması adına çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdüreceğiz" dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 14/11/2018 Çarşamba
Güncelleme: 02:25 - 14/11/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Binali Yıldırım - Mikhail Myasnikoviç - Vladimir Andreyçenka
Binali Yıldırım - Mikhail Myasnikoviç - Vladimir Andreyçenka

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Binali Yıldırım, parlamento heyeti ile birlikte Belarus'a resmi ziyarette bulundu. Yıldırım, ziyareti sırasında, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko ile görüştü. Belarus'un başkenti Minsk'te Bağımsızlık Sarayı'nda Yıldırım'ın Lukaşenko ile görüşmesinde Türkiye - Belarus ilişkilerinin geliştirilmesi için atılacak adımların gündeme geldiği bildirildi.

RESMİ TÖRENLE KARŞILANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Lukaşenko'nun iki ülke arasındaki 1 milyar dolarlık ticaret hacminin yakalanması hedefi için yapılması gerekenlerin ele alındığı görüşmede, yalnız ekonomik alanda değil, kültür, eğitim, bilim ve beşeri alanlarda da ilişkilerin detaylıca görüşüldüğü kaydedildi. Yıldırım, daha sonra düzenlenen törende Zafer Anıtı'na çelenk koydu. Yıldırım, Belarus ziyareti kapsamında Belarus Parlamentosu Cumhuriyet Konseyi Başkanı Mikhail Myasnikoviç ve Temsilciler Meclisi Başkanı Vladimir Andreyçenka ile bir araya geldi. Yıldırım, Myasnikoviç ve Andreyçenka, TBMM, Belarus Parlamentosu Cumhuriyet Konseyi ve Belarus Temsilciler Meclisi arasında Parlamentolararası İş Birliği Ortak Bildirisini imzaladı.

TBMM HEYETİ EŞLİK EDİYOR

Yıldırım, Belarus'a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında, "Türkiye-Belarus ilişkilerinde 1 milyar dolar ticaret hedefimizin yakalanması adına çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdüreceğiz" dedi. Ziyarette Yıldırım'a TBMM Katip Üyesi Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, TBMM İdare Amiri Ankara Milletvekili Erkan Haberal, Türkiye-Belarus Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Karaman Milletvekili Selman Oğuzhan Eser, Düzce Milletvekili Fahri Çakır, Elazığ Milletvekili Metin Bulut ve Gaziantep Milletvekili İmam Hüseyin Filiz eşlik ediyor.

2019’UN İLK ÇEYREĞİNDE ERDOĞAN DA ZİYARET EDECEK

Yıldırım, programı çerçevesinde, yapımı Türkiye tarafından tamamlanan Minsk Camisi'nde incelemelerde bulunacak ve Türkiye'nin katkısıyla inşa edilen bir anaokulunu ziyaret edecek. Yıldırım, şöyle konuştu: "Belarus'un bağımsızlığını ilk tanıyan ülke olarak, bu ülke ile Türkiye'nin dostane ilişkilerinin geliştirilmesi en büyük hedefimizdir. Siyasi herhangi bir sorunumuzun olmadığı Türkiye-Belarus ilişkilerinde 1 milyar dolar ticaret hedefimizin yakalanması adına çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdüreceğiz. 2019'un ilk çeyreğinde Belarus Cumhurbaşkanı'nın ülkemize bir resmi ziyareti söz konusu olacak. Bu ziyarette birçok alanda anlaşmalar imzalanacaktır."

Güç birliği için imza

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Belarus ziyareti kapsamında Belarus Parlamentosu Cumhuriyet Konseyi Başkanı Mikhail Myasnikoviç ve Temsilciler Meclisi Başkanı Vladimir Andreyçenka ile biraraya geldi. Yıldırım, Myasnikoviç ve Andreyçenka, TBMM, Belarus Parlamentosu Cumhuriyet Konseyi ve Belarus Temsilciler Meclisi arasında Parlamentolararası İş Birliği Ortak Bildirisini imzaladı.

#Türkiye
#Belarus
#Binali Yıldırım
5 yıl önce